Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Πάνω από 600 οι αποχωρήσεις από το ΛΚΔΜ μέχρι τέλος του έτους- Προχωράει το πρόγραμμα της εθελουσίας

Πάνω από 600 οι αποχωρήσεις από το ΛΚΔΜ μέχρι τέλος του έτους- Προχωράει το πρόγραμμα της εθελουσίας

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Στους 607 ανέρχεται ο αριθμός των εργαζομένων του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας, οι οποίοι θα αποχωρήσουν από τη ΔΕΗ έως το τέλους του έτους, έχοντας θεμελιώσει συνταξιοδοτικά δικαιώματα και αγοράζοντας το πρόγραμμα των 35.000 ευρώ της εθελουσίας εξόδου που πρότεινε η επιχείρηση.

Ο αριθμός αυτός σύμφωνα με πληροφορίες του «Π» θα αυξηθεί μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, ημερομηνία στην οποία κλείνει και η παράταση που δόθηκε για το πρόγραμμα της εθελουσίας.

Έτσι η δύναμη των εργαζομένων στο ΛΚΔΜ από τους 2979 αναμένεται να πέσει στους 2372(χωρίς να υπολογίζονται οι αιτήσεις που έχουν κατατεθεί μετά τις 31-8).

Συγκεκριμένα οι 307 αιτήσεις προέρχονται από τους ΑΗΣ της περιοχής με αυτός της Καρδιάς να κρατά τα σκήπτρα με 195 αποχωρήσεις,, ενώ ακολουθούν Άγιος Δημήτριος και Αμύνταιο με 69 και 43 αντίστοιχα.

Οι υπόλοιπες 300 αιτήσεις προέρχονται από τα Ορυχεία και τις λοιπές Διευθύνσεις της Δυτικής Μακεδονίας, με την επόμενη εβδομάδα να οριστικοποιείται πλήρως η εικόνα για το συνολικό αριθμό εργαζομένων οι οποίοι θα αποτελούν παρελθόν από τη ΔΕΗ έως το τέλος του 2020.

Ζήσης Πιτσιάβας

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Το μήνυμα του δημάρχου Εορδαίας Παναγιώτη Πλακεντά: «Τα κρούσματα αυξάνονται. Σας παρακαλώ για την τήρηση των μέτρων. Είναι κρίμα να γυρίσουμε πίσω»

Κοινοποίησε το.... Facebook Twitter Print email Μήνυμα του δημάρχου Εορδαίας Παναγιώτη Πλακεντά για την τήρηση των μέτρων προστασίας από τον ...