Αρχική > Ελλάδα > Πανηγύρια χωρίς χορό και μόνο για καθήμενους: Τι ισχύει με τα νέα μέτρα

Πανηγύρια χωρίς χορό και μόνο για καθήμενους: Τι ισχύει με τα νέα μέτρα

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email


Δάλλας


Τα πανηγύρια όπως τα ξέραμε, θα πρέπει να τα ξεχάσουμε και για αυτό το καλοκαίρι, καθώς δεν επιτρέπονται ούτε ο χορός ούτε οι όρθιοι.
Τα πανηγύρια όπως τα ξέραμε, θα πρέπει να τα ξεχάσουμε και για αυτό το καλοκαίρι, καθώς δεν επιτρέπονται ούτε ο χορός ούτε οι όρθιοι.
Όπως ανακοίνωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για το νέο πλαίσιο λειτουργίας των κλειστών χώρων εστίασης, τα πανηγύρια θα διοργανώνονται στο εξής μόνο για καθήμενους και σύμφωνα με τους γενικούς όρους που αφορούν τα προστατευτικά μέτρα κατά του κορονοϊού.
Ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι καταργείται το όριο που είχε τεθεί μέχρι σήμερα και το οποίο αφορούσε την εμβολιαστική κάλυψη της περιοχής που διοργανώνονται τα πανηγύρια.

Τι ίσχυε μέχρι σήμερα – Οι αντιδράσεις

Υπενθυμίζεται ότι αυτό που ίσχυε μέχρι πρότινος, ήταν ότι τα πανηγύρια επιτρέπονταν σε περιοχές που η εμβολιαστική κάλυψη ήταν στο 50% με μία δόση, αλλά αφότου έχουν παρέλθει 14 ημέρες.
Η Κοινή Υπουργική Απόφαση, προέβλεπε πως τα πανηγύρια μπορούσαν να διεξαχθούν στις Περιφερειακές Ενότητες στις οποίες το ποσοστό εμβολιασμού του πληθυσμού μετά την πάροδο 14 ημερών από την πρώτη δόση υπερβαίνει το 50% βάσει των στατιστικών στοιχείων που αναρτώνται στον επιδημιολογικό χάρτη στην ιστοσελίδα covid19.gov.gr/covid-map.
Μάλιστα, σχολιάζοντας τις προϋποθέσεις που ίσχυαν μέχρι πρότινος, η τραγουδίστρια Γωγώ Τσαμπάμιλώντας στο Sputnik, είχε ξεκαθαρίσει πως οι περιορισμοί στη διοργάνωση των πανηγυριών λειτουργούν επί της ουσίας αποτρεπτικά καθώς οι περιοχές με μεγάλο ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης ήταν ήδη λίγες ενώ δεν επιτρέπεται και ο χορός.
«Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα με τρομερούς περιορισμούς με αποτέλεσμα να μην ξεκινάει η δουλειά μας. Απλά το έδωσαν για να το δώσουν» ανέφερε η κα Τσαμπά προσθέτοντας ότι η έναρξη των πανηγυριών έχει οριστεί για τις 16 Ιουλίου.
πηγή:sputniknews.gr

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

10 υγιεινά σνακ των 200 θερμίδων για κάθε στιγμή της ημέρας σου

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Αν ψάχνεις ιδέες για υγιεινά και ελαφριά σνακ μέχρι 200 θερμίδες είσαι στο κατάλληλο άρθρο. Έχουμε ετοιμάσει για ...