Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας- Οι πρώτες εκτιμήσεις μετά τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας για τους εισακτέους- Αύξηση θέσεων, ενίσχυση «προβληματικών» τμημάτων, «διασφάλιση» στις μεταγραφές

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας- Οι πρώτες εκτιμήσεις μετά τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας για τους εισακτέους- Αύξηση θέσεων, ενίσχυση «προβληματικών» τμημάτων, «διασφάλιση» στις μεταγραφές

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Με συγκρατημένη αισιοδοξία, αλλά χωρίς κάποιος να προχωρά σε συγκεκριμένη εκτίμηση για τον τελικό αριθμό φοιτητών που θα φοιτήσουν στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, αντιμετωπίζουν προς ώρας τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας για τους εισακτέους, στελέχη του Ιδρύματος.

Η αύξηση στον αριθμό των εισακτέων κατά περίπου 9,7%, στέλνει το πρώτο μήνυμα στήριξης του Πανεπιστημίου, όπως είχε δεσμευθεί το Υπουργείο και φαίνεται να είναι η μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση μετά των υπόλοιπων περιφερειακών Ιδρυμάτων, τα οποία ουσιαστικά έτυχαν ειδικής μέριμνας, με το Δημοκρίτειο της Θράκης να αυξάνει τις θέσεις κατά 2,2% και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου κατά 3,6%.

Στο Υπουργείο διαμηνύουν πως υπάρχει μείωση των θέσεων στα κεντρικά Πανεπιστήμια, έναντι των περιφερειακών, ενώ μια ανάλυση των θέσεων οι οποίες ανακοινώθηκαν για το Δυτικής Μακεδονίας δείχνει πως δεν πειράχτηκαν σχεδόν καθόλου τα 13 από τα 22 τμήματα και ενισχύθηκαν κατά πολύ τα 9 τμήματα τα οποία είχαν «σημαδευτεί» ως «προβληματικά» για τη βιωσιμότητά τους.

Η τελική εκτίμηση για το πόσοι φοιτητές τελικώς θα φοιτήσουν από τη νέα χρονιά στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, δεν θα μπορέσει ενδεχομένως να γίνει πριν το τέλος του καλοκαιριού, ενώ σημαντικό παράγοντα αποτελεί και η μη αλλαγή των κριτηρίων, απ’ όσα όλα δείχνουν, στον τομέα των μεταγραφών.

Έτσι, εκεί θα ισχύσει το ακαδημαϊκό κριτήριο των 2.750 μορίων(διαφορά βάσης για μεταγραφή σε ίδια σχολή άλλου Πανεπιστημίου), με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας να μετράει απώλειες του 1/8 της δυναμικότητάς του, όταν παλαιότερα το νούμερο αυτό άγγιζε το 1/4 των φοιτητών που έπαιρναν μεταγραφή.

Ζήσης Πιτσιάβας

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

ΕΟΔΥ: 469 κρούσματα (Παρασκευή) – Μικρός ο αριθμός και σε ΠΕ Κοζάνης, Γρεβενών και Φλώρινας

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Στα 469 τα νέα κρούσματα – 307 οι διασωληνωμένοι, 20 θάνατοι Στη Δ. Μακεδονία εντοπίζονται: Στην ΠΕ Γρεβενών ...