Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Το ΠΑΜΕ για την απεργία της 8ης Δεκέμβρη: Αφήσουμε πίσω την αδράνεια και την απάθεια οργανωνόμαστε στα σωματεία

Το ΠΑΜΕ για την απεργία της 8ης Δεκέμβρη: Αφήσουμε πίσω την αδράνεια και την απάθεια οργανωνόμαστε στα σωματεία

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


 

Το ΠΑΜΕ και τα σωματεία που συσπειρώνονται γύρω απ’ αυτό, απευθύνουν κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους, στους άνεργους, στην άνεργη νεολαία να βγουν στο δρόμο, να συμμετέχουν ενεργά στην απεργιακή κινητοποίηση της 8ης Δεκεμβρίου και να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση της Κοζάνης, στις 10.30 το πρωί στον κεντρικό πεζόδρομο.

Εκ μέρους του ΠΑΜΕ, ο Ευάγγελος Δεληολάνης, απευθυνόμενος σε εργαζόμενους, άνεργους και συνταξιούχους, τόνισε την ανάγκη «να πάρουν επιτέλους την απόφαση και να αποτινάξουν από πάνω τους την αδράνεια και την απάθεια που χαρακτηρίζει τη στάση πολλών το τελευταίο διάστημα, γιατί τα μέτρα που έρχονται αποτελούν συνέχεια όλων των προηγούμενων αντεργατικών – αντιλαϊκών μέτρων που μας έχουν οδηγήσει σ’ αυτή την κατάσταση μιας θλιβερής πραγματικότητας, όπου η ζωή πλέον μόνο με τον επιθετικό προσδιορισμό «μίζερη» μπορεί να προσδιοριστεί». Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στις αγωνιστικές εκδηλώσεις αντίδρασης ενάντια στα νέα αντεργατικά μέτρα, που η κυβέρνηση πιστή στις απαιτήσεις του κεφαλαίου σε συνεργασία με την Τρόικα, συνδιαμορφώνοντας τα μέτρα με την Τρόικα, προς όφελος των μεγάλων εργοδοτών, του μεγάλου κεφαλαίου παίρνει ενάντια στον συνήθη ύποπτο, στον εργαζόμενο λαό.

«Πρέπει να αφήσουμε πίσω μας την αδράνεια και την απάθεια, τόνισε ο Ε. Δεληολάνης, που χαρακτήριζε μεγάλα τμήματα των εργαζομένων, να πούμε φτάνει πια και να οργανωθούν όλοι τους στα σωματεία του χώρου τους, του κλάδου τους, με σκοπό να αντιστρέψουμε αυτή τη μίζερη πραγματικότητα. Το επιχείρημα ότι δεν αλλάζει τίποτα καταρρίπτεται από τις αλλαγές σε αντιδραστική – αντεργατική κατεύθυνση που συμβαίνουν καθημερινά. Ο μόνος τρόπος να αλλάξουμε πορεία και ρότα για την ίδια μας τη ζωή, είναι να την διεκδικήσουμε, να διεκδικήσουμε τις σύγχρονες ανάγκες, να διεκδικήσουμε ότι είμαστε άνθρωποι που ζουν στον 21ο αιώνα και όχι να επιτρέψουμε με τη δική μας ανοχή μία συναίνεση στον εργασιακό μεσαίωνα».

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας