Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Π. Πλακεντάς: «Προβληματισμός αλλά και συγκρατημένη αισιοδοξία για τα κρούσματα» – Για την πρόταση Μαλούτα για νέο νοσοκομείο: «Αφορά τον δήμο Κοζάνης – Το Μποδοσάκειο υπηρετεί περιφερειακή διάσταση» – Για τη Σχολή Πυροσβεστικής: «Εν αγνοία της Σχολής και του Δήμου η συζήτηση για το Τσοτύλι»

Π. Πλακεντάς: «Προβληματισμός αλλά και συγκρατημένη αισιοδοξία για τα κρούσματα» – Για την πρόταση Μαλούτα για νέο νοσοκομείο: «Αφορά τον δήμο Κοζάνης – Το Μποδοσάκειο υπηρετεί περιφερειακή διάσταση» – Για τη Σχολή Πυροσβεστικής: «Εν αγνοία της Σχολής και του Δήμου η συζήτηση για το Τσοτύλι»

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του  Top Channel με τους Π. Πλιάτσιο και Ζ. Πιτσιάβα, σήμερα, ο δήμαρχος Εορδαίας Π. Πλακεντάς, και κληθείς να σχολιάσει την εξέλιξη της πανδημίας στην περιοχή του Ν. Κοζάνης εξέφρασε τον προβληματισμό του αλλά και μια συγκρατημένη αισιοδοξία τονίζοντας: «Προβληματίζομαι γιατί μετά από 7 εβδομάδες lockdown υπάρχουν τόσα πολλά κρούσματα. Όταν βλέπεις έναν μεγάλο αριθμό προβληματίζεσαι, γιατί μια ημέρα έχει λίγα και την άλλη περισσότερα. Δεν γνωρίζουμε να υπάρχει συρροή. Και στον ΕΟΔΥ δυσκολεύονται να δικαιολογήσουνε τη λογική των κρουσμάτων. Νομίζω ότι φτάσαμε στο σημείο ότι ο ένας κολλάει τον άλλο στις οικογένειες και χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια και υπομονή, αλλά μέχρι να βγουν τα εμβόλια θα πρέπει να συνηθίσουμε να ζούμε με αυτό. Η εκδοχή της γειτνίασης με Πέλλα και Φλώρινα, πιθανώς να επηρεάζει, αλλά υπάρχουν άνθρωποι που δουλεύουν στην περιοχή, αλλά ακόμη έρχονται στις λαϊκές παραγωγοί από τους γύρω νομούς. Αυτό που εισέπραξα από τις συζητήσεις με τον κ. Ρωμιόπουλο και τον διοικητή του Μποδοσάκειου κ. Παπασωτηρίου, είναι πως υπάρχει μια συγκρατημένη αισιοδοξία. Και από το Μποδοσάκειο υπάρχει μια συγκρατημένη αισιοδοξία ότι μειώνεται ο αριθμός των ασθενών».

Για τη μελέτη βιωσιμότητας του νέου νοσοκομείου

Για τις δηλώσεις Μαλούτα και τη μελέτη βιωσιμότητας για το νέο νοσοκομείο που πρότεινε να γίνει, ο κ. Πλακεντάς, απάντησε: «Κατά τη γνώμη μου και όπως έχω ξαναπεί δημόσια είναι ότι αυτό είναι θέμα που αφορά τον κ .Μαλούτα και τον Δήμο Κοζάνης. Το Μποδοσάκειο είναι πυλώνας υγείας για τη ΔΜ και νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό και υποχρέωσή μου είναι να προσπαθώ να στηρίξω τις δράσεις του, στηρίζοντάς το με προσωπικό και ότι άλλο για να υποστηρίξει το ρόλο του ως το μοναδικό μη πανεπιστημιακό, υποδέχοντας κρούσματα από τη ΔΜ και άλλες περιοχές. Οποιαδήποτε άλλη κουβέντα δεν αφορά εμένα. Στην λογική της περιφερειακής διάστασης, από άποψη υποδομής και γιατρών, υπάρχει το νοσοκομείο και υπηρετεί περιφερειακή διάσταση και χωροταξικά βρίσκεται στο μέσο της ΔΜ».

Για τη σχολή Δημοτικής Αστυνομίας στο Τσοτύλι και τη Σχολή Πυροσβεστικής

Κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες για να γίνει η π. σχολή δημοτικής αστυνομίας Τσοτυλίου παράρτημα της σχολής Πυροσβεστικής , ο κ. Πλακεντάς απάντησε: «Ενημερώθηκα από το δημοσίευμα, και επικοινώνησα με τον διοικητή της Σχολής και τον κ. Χαρδαλιά. Αυτό που μου δηλώθηκε είναι ότι  η σχολή έχει 30 θαλάμους των 10 ατόμων και  με βάση τα πρωτόκολλα μόνο 4 άτομα μπορούν να φιλοξενούνται και πρέπει να υπάρχουν και κάποιοι θάλαμοι απομόνωσης, Οι 100 δόκιμοι που θα τελειώσουν τη στρατιωτική τους εκπαίδευση. Ουδέποτε κανείς ενημερώθηκε, ούτε η σχολή, ούτε ο δήμος για να βρει λύση στο θέμα. Η ηγεσία του Π.Σ.  αποφάσισε να διερευνήσει εναλλακτικές για να φιλοξενηθούν οι δόκιμοι κάπου αλλού. Είχαν δει τις εγκαταστάσεις στο Τσοτύλι και πιθανώς να είναι μια από τις εκδοχές που θα τις φιλοξενήσουν. Κατέστησα σαφές ότι ως δήμος δεν θα δεχτούμε τη συρρίκνωση της σχολής και να μειωθεί έστω και κατά έναν σπουδαστή τη σχολή. Το ΠΣ πρέπει να απαντήσουν σε μια σειρά ερωτημάτων: Πως θα γίνονται τα μαθήματα, ποιοι θα τα κάνουν;».

Για το αν βλέπει προσπάθεια διάσπασης της σχολής, απάντησε πως «ο χρόνος θα δείξει», προσθέτοντας πως ο δήμος θα κάνει προσπάθειες για να φιλοξενήσει πρόσθετο αριθμό φοιτητών.

Προσέθεσε, δε, πως αυτό έγινε εν αγνοία και της σχολής και του δήμου Εορδαίας και θα μπορούσε να γίνει ένα τηλέφωνο στο δήμο και πιθανώς ο δήμος να εξέταζε μια άλλη λύση.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Νέος Πρόεδρος στην Τηλεθέρμανση Αμυνταίου (ΔΕΤΕΠΑ) ο Ιορδάνης Μπάντης

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Αποκεντρώνει αρμοδιότητες ο Δήμαρχος Αμυνταίου, Άνθιμος Μπιτάκης, με σκοπό την πιο ομαλή λειτουργία των Υπηρεσιών του Δήμου και των ...