Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Ορυχείο Αμυνταίου: «Η ΔΕΗ ευθύνεται για την υπεράντληση του υδροφόρου ορίζοντα» καταγγέλλουν αγρότες (φωτο-video)

Ορυχείο Αμυνταίου: «Η ΔΕΗ ευθύνεται για την υπεράντληση του υδροφόρου ορίζοντα» καταγγέλλουν αγρότες (φωτο-video)

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Στην …αντεπίθεση περνούν οι αγρότες της περιοχής Αμυνταίου, ανταπαντώντας στη ΔΕΗ και τα όσα τους καταλογίζει για την υπεράντληση του υδροφόρου ορίζοντα στο ορυχείο. Με φωτογραφίες και video, καταγγέλλουν την ίδια την επιχείρηση για υπεράντληση, που θα πρέπει να γίνεται για την αποστράγγιση και την προστασία των πρανών του ορυχείου.

Οι αγρότες του κάμπου, κάτοικοι της περιοχής, στρέφονται κατά των δηλώσεων Παλαβού ότι την ευθύνη για την αποστράγγιση του υδροφόρου ορίζοντα έχουν οι αγρότες, θέμα εξαιρετικά σημαντικό μιας και αυτή η πρακτική προκαλεί ρωγμώσεις και καθιζήσεις. «Είναι δυνατόν οι αγρότες να ποτίζουν όλο το 24ωρο; Εμείς λέμε ότι ευθύνεται η ΔΕΗ για την υπεράντληση και όχι οι αγρότες», μεταφέρουν με αγανάκτηση στον «e-ptolemeos.gr».
Επίσης, καταγγέλλουν πως οι πομόνες καταστάθηκαν ανενεργές, τα χωράφια με τα χρόνια έγιναν «ξερικά». Αντ’ αυτού, στα όσα καταλογίζει η ΔΕΗ για αγρότες που κάνουν υπεράντληση, οι ίδιοι ζητούν ονοματεπώνυμα και καλούν την επιχείρηση να μιλήσει ονομαστικά, λέγοντας επιπροσθέτως ότι οι πομόνες δεν μπορεί να είναι 600, όπως αναφέρθηκε, αλλά λιγότερες.

Σε ό,τι αφορά το υλικό που δείχνει την υπεράντληση του υδροφόρου ορίζοντα από το ορυχείο, δηλώνουν ότι θα το προσκομίσουν στην Εισαγγελία της Φλώρινας. «Δεν μπορεί να βγαίνουν και να μας κατηγορούν ασύστολα. Να πουν ονόματα. Οι συκοφαντίες να σταματήσουν. Κατέστρεψαν μια τοπική κοινωνία ολόκληρη. Οι κάτοικοι έχουν προβλήματα, έχασαν να εισοδήματά τους, τη ζωή τους, ενώ οι τοπικές κοινωνίες προσέφεραν τα μέγιστα», καταλήγουν με αγανάκτηση.

* Τα στοιχεία του καταγγέλλοντα είναι στη διάθεση της εφημερίδας


Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Βάσω Σάφη