Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Οριστική ταφόπλακα στον ΑΗΣ Αμυνταίου – Αναβλήθηκε, με παρέμβαση συνδικαλιστών, η συζήτηση του θέματος στο Δ.Σ. της ΔΕΗ

Οριστική ταφόπλακα στον ΑΗΣ Αμυνταίου – Αναβλήθηκε, με παρέμβαση συνδικαλιστών, η συζήτηση του θέματος στο Δ.Σ. της ΔΕΗ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Σε οριστική παύση λειτουργίας οδηγείται ο ΑΗΣ Αμυνταίου – Φιλώτα, με την ολοκλήρωση των 32.000 ωρών που έχουν προβλεφθεί για τη λειτουργία των δύο λιγνιτικών μονάδων του εργοστασίου (από το 2016), οι οποίες ολοκληρώνονται στις αρχές του 2021 ή εντός του ίδιου έτους.

Το θέμα επρόκειτο να φέρει προς έγκριση ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης, στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ, με παρέμβαση ωστόσο των εκπροσώπων των εργαζομένων της ΔΕΗ στο Δ.Σ. και της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ αναβλήθηκε η συζήτηση του θέματος. Για την ακρίβεια ο Μ. Παναγιωτάκης δεν έθεσε καν το θέμα προς συζήτηση, και, μέχρι στιγμής, είναι άγνωστό πότε και πως ακριβώς θα το φέρει στο Δ.Σ. της ΔΕΗ για έγκριση.

Εξηγώντας τους λόγος της αντίδρασης το μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΗ, εκπρόσωπος των εργαζομένων, Παντελής Καραλευθέρης, δήλωσε στο «e-ptolemeos.gr» ότι, «ενδεχόμενο σβήσιμο του ΑΗΣ Αμυνταίου είναι ένα σοβαρό θέμα που απασχολεί τους εργαζόμενους, γιατί θα μείνουν πολλοί άνεργοι και πρέπει να το δούμε συνολικότερα, και μέσα στο πλαίσιο του ενεργειακού σχεδιασμού.»

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι λόγοι που οδήγησαν τον Μ. Παναγιωτάκη στην απόφαση να φέρει στο Δ.Σ. της επιχείρησης πρόταση για απόσυρση των δύο λιγνιτικών μονάδων του ΑΗΣ Αμυνταίου, γίνεται για να βοηθηθεί το τοπίο της αποεπένδυσης, η πώληση δηλαδή των λιγνιτικών μονάδων των ΑΗΣ Μελίτης και Μεγαλόπολης σε ιδιώτες, αφού οι επενδυτές δεν δείχνουν διατεθειμένοι να τις αγοράσουν αν δεν είναι σίγουροι ότι θα δουλεύουν οι προς πώληση μονάδες.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ήδη, όπως αποκάλυψε ο Τομεάρχης Ενέργειας της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Σκρέκας, οι αρχές της Κομισιόν ξεκινούν διαδικασίες παράβασης (infringement) αναφορικά με τη συνέχιση της λειτουργίας των μονάδων του Αμυνταίου στις 32.000 ώρες που έδωσε η κυβέρνηση το Νοέμβριο του 2018, με υπουργική απόφαση, καθώς  δεν υπάρχει σχετική άδεια από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την κατά παρέκκλιση παράταση των ωρών λειτουργίας του σταθμού.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη