Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Ώρα ΜΕΘ στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης- Με 6 κρεβάτια για νοσηλεία περιστατικών κορωνοϊού ξεκινάει η λειτουργία της

Ώρα ΜΕΘ στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης- Με 6 κρεβάτια για νοσηλεία περιστατικών κορωνοϊού ξεκινάει η λειτουργία της

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Με έξι κρεβάτια για νοσηλεία περιστατικών covid-19 ξεκινάει τη λειτουργία της στα τέλη της εβδομάδας, η πολύπαθη ΜΕΘ του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης, μετά την επιστροφή του εντατικολόγου γιατρού ο οποίος με απόσπαση προσέφερε τις υπηρεσίες στο Μποδοσάκειο και πλέον τοποθετείται ξανά στην οργανική του θέση.

Η διοίκηση του Νοσοκομείου με προσπάθειες των τελευταίων ημερών έπεισε τους αρμόδιους φορείς για τη λειτουργία της ΜΕΘ στο Μαμάτσειο και με τη συμβολή μιας ομάδας 6 γιατρών, διάφορων ειδικοτήτων, στήνεται πλέον το σύστημα που θα την υποστηρίξει.

Σε αυτή την ομάδα πέρα του βασικού εντατικολόγου που επιστρέφει, προστίθενται 2 καρδιολόγοι, ένας ακόμα ενταντικολόγος από τα ΤΕΠ, 2 πνευμονολόγοι και ένας αναισθησιολόγος(ανάλογα με τις εφημερίες και βάρδιες που θα εκτελούνται).

Παράλληλα στο Μαμάτσειο σε ετοιμότητα θα βρίσκονται και άλλα 4 κρεβάτια υποστήριξης της ΜΕΘ για περιστατικά εκτός covid-19.

Σε ότι έχει να κάνει με το ερώτημα που κυκλοφορεί ευρέως τις τελευταίες ώρες, για το αν οι ασθενείς που θα φιλοξενούνται στα κρεβάτια της ΜΕΘ του Μαμάτσειου θα είναι «άνευ προκαθορισμένης διάρκειας υποστήριξης, εν αναμονής, εύρεσης κλίνης σε οργανωμένη ΜΕΘ της χώρας», φαίνεται πως κάτι τέτοιο θα ισχύει για περιστατικά που ενδεχομένως θα χρειάζονται υποστήριξη νευροχειρουργική, ογκολογική και κάποιων άλλων συγκεκριμένων παθήσεων.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Ptolemeos Fm 20/01: Δείτε το σημερινό δελτίο ειδήσεων στο ραδιόφωνο του Viva Gr

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Ptolemeos Fm 20/01: Δείτε το σημερινό δελτίο ειδήσεων στο ραδιόφωνο του Viva Gr   Δείτε επίσης στο E-PTOLEMEOS.GR: ...