Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Όλα όσα είπε η Φ. Γεννηματά στην ομιλία της για τη Δ. Μακεδονία – Η ανεργία, η ΔΕΗ & η πώληση μονάδων, οι μετεγκαταστάσεις, η στήριξη στη Ζεμπιλιάδου και το πανηγυρικό κλείσιμο της ομιλία της (video)

Όλα όσα είπε η Φ. Γεννηματά στην ομιλία της για τη Δ. Μακεδονία – Η ανεργία, η ΔΕΗ & η πώληση μονάδων, οι μετεγκαταστάσεις, η στήριξη στη Ζεμπιλιάδου και το πανηγυρικό κλείσιμο της ομιλία της (video)

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Η Δυτική Μακεδονία είχε τη μεγαλύτερη απώλεια εισοδήματος από όλες τις περιφέρειες της χώρας, χάνοντας την τριετία 14-16 το 14% του ΑΕΠ της, τόνισε η Φώφη Γεννηματά από την ομιλία της στην Κοζάνη, αναφερόμενη ειδικότερα για τη Δυτική Μακεδονία, λέγοντας πως η ανεργία των νέων και γενικότερα μαστίζει τη Δ. Μακεδονία. Τόνισε πως η περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας, που βγήκε από τη γεωγραφική απομόνωση λόγω του έργου της Εγνατίας που έκανε το ΠΑΣΟΚ, σήμερα βιώνει τη φτώχεια και την ανεργία, ενώ τα δημογραφικά στοιχεία δείχνουν ότι η περιοχή ερημώνει με ρυθμούς γρήγορους.

Έκανε λόγο για κατάρρευση στη Δυτική Μακεδονία και αποδόμηση όλων των κλάδων, με πρώτο και καλύτερο τη ΔΕΗ. Αναφέρθηκε στο έργο που πολεμήθηκε στην ενέργεια, για να φτάσουν σήμερα το ξεπούλημα των μονάδων, λέγοντας πως είναι «αδιανόητο» να δεχτούμε κάτι τέτοιο για τις περιοχές που κράτησαν όρθια τη χώρα. Τόνισε την ανάγκη σύνταξης σχεδίου με στρατηγικές συμμαχίες για τη ΔΕΗ και στήριξη των λιγνιτικών περιοχών.

Επίσης, έθιξε τα προβλήματα σε κλάδους όπως τη γούνα, τον αγροτικό τομέα, τις επιχειρήσεις, λέγοντας πως το σχέδιο ΕΛΛΑΔΑ του ΚΙΝΑΛ έχει σχέδιο για τη Δ. Μακεδονία, δίνοντας βαρύτητα στις στρατηγικές συμμαχίες για τη ΔΕΗ, για την αξιοποίηση του TAP, στην αποκατάσταση εδαφών, στις μετεγκαταστάσεις, (θίγοντας την μετεγκατάσταση της Ακρινής που ήταν έργο ΠΑΣΟΚ και εξελίχθηκε σε μεγάλη απάτη του ΣΥΡΙΖΑ, όπω τόνισε). Τόνισε επίσης την ανάγκη επέκτασης του συδηροδρομικού δικτύου, στην αδειοδότηση λατομείων μαρμάρου στο Τρανόβαλτο, master plan στη γούνα, επενδύσεις στις λίμνες και τα χιονοδρομικά.

Επίσης, εξέφρασε τη στήριξή της στη Γεωργία Ζεμπιλιάδου για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, λέγοντας πως είναι ένας αυτοδιοικητικός συνδυασμός που προκύπτει μέσα από πλατιά συνένωση κοινωνικών ομάδων και με την τεράστια εμπειρία της μπορεί να αλλάξει ρότα στη Δυτική Μακεδονία, καλώντας τον κόσμο να κάνουν την ανατροπή. «Το στοίχημα σε αυτές τις εκλογές είναι ισχυρό Κίνημα αλλαγής ή διχασμός και νέες περιπέτειες, για αυτό όσο μας χτυπούν εμείς Δυναμώνουμε. Εμείς είμαστε το νέο. Θέλουμε και μπορούμε να ανοίξουμε νέους δρόμους», είπε κλείνοντας την ομιλία της, λέγοντας πως «εμείς δεν θα προδώσουμε την ελπίδα όπως έκανε ο κ. Τσίπρας».

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Βάσω Σάφη