Αρχική > Προτάσεις > Οι λεπτομέρειες στο σπίτι που κάνουν τη διαφορά

Οι λεπτομέρειες στο σπίτι που κάνουν τη διαφορά

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Πολλές φορές νιώθουμε την ανάγκη να προχωρήσουμε σε διάφορες αλλαγές στο σπίτι μας. Μια αλλαγή που συνήθως αποφασίζουμε να κάνουμε έχει σχέση με την ανακαίνιση μπάνιου. Ωστόσο, αφού τελειώσουν οι απαραίτητες αλλαγές και συντηρήσεις στα υδραυλικά και ηλεκτρολογικά μέρη του μπάνιου, συνήθως το budget μας δεν μας επιτρέπει να προχωρήσουμε σε μεγάλες αλλαγές στο αισθητικό κομμάτι του χώρου.

Τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να πετύχουμε έξυπνα την ανακαίνιση μπάνιου;

  • Προσθέστε έξτρα ράφια: Αν το μπάνιο σας δεν έχει πολύ μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους μπορείτε εσείς να προσθέσετε μερικά ράφια ή κάποιο επιπλάκι το οποίο μπορείτε να πάρετε μαζί σας φεύγοντας από το σπίτι.
  • Προσθέστε «φούστα» στον νιπτήρα σας: Αν οι σωλήνες κάτω από τον νιπτήρα είναι σε άσχημη κατάσταση ή αν δεν θέλετε να φαίνονται, μπορείτε να προσθέσετε κουρτίνες από χοντρό ύφασμα που θα κρύψουν όσα δεν θέλετε να φαίνονται με όμορφο τρόπο.
  • Προσέξτε τις λεπτομέρειες: Σε ένα στιλάτο μπάνιο, οι λεπτομέρειες είναι αυτές που κάνουν πάντα τη διαφορά. Προσέξτε λοιπόν το στήριγμα του χαρτιού υγείας, τα μπουκαλάκια που βάζετε το υγρό σαπούνι, το στήριγμα για τα σφουγγάρια και τα σαμπουάν και τα γαντζάκια για τις πετσέτες. Επιλέξτε όμορφα αξεσουάρ μπάνιου και θα δείτε μεγάλη διαφορά στο μπάνιο σας.
  • Δεν μπορείτε να βάλετε παράθυρο και το μπάνιο σας είναι πολύ σκοτεινό; Χρησιμοποιήστε μερικά διακοσμητικά τρικς για να δώσετε περισσότερο φως στο μπάνιο σας. Προσθέστε καθρέφτες όπου αυτό είναι εφικτό και προτιμήστε γενικότερα ανοιχτές αποχρώσεις στους τοίχους και στα διακοσμητικά σας.

Από την άλλη μεριά, είναι ιδιαιτέρως σημαντικό να επενδύσουμε χρόνο και χρήματα σε κάτι που μπορεί να μην το αντιλαμβανόμαστε με τα μάτια μας, αλλά προσφέρει σημαντικές βελτιώσεις στην ποιότητα ζωής μας και αυτό είναι οι μονώσεις ταρατσών.

Ποια προβλήματα δημιουργούνται από την έλλειψη στις μονώσεις ταρατσών;

Οι περισσότερες παλιές πολυκατοικίες στα αστικά κέντρα είναι αμόνωτες ή έχουν παλιά και κατεστραμμένη μόνωση. Τα πιο σημαντικά προβλήματα από την έλλειψη μόνωσης εμφανίζονται φυσικά στον τελευταίο όροφο ή στο ρετιρέ.

Συνηθισμένα προβλήματα είναι:

  • Μεγάλα κομμάτια σοβά να πέφτουν με κίνδυνο τραυματισμού των ενοίκων. Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο και δυστυχώς είναι κάτι που το αντιμετωπίζουν συνέχεια στις επισκευές και ανακαινίσεις που κάνουν τα εξειδικευμένα συνεργεία.
  • Εμφανίζεται ο οπλισμός της πλάκας της οροφής με αποτέλεσμα να οξειδώνονται τα σίδερα της οικοδομής.
  • Το χειμώνα τα διαμερίσματα είναι πολύ κρύα και το καλοκαίρι πολύ ζεστά.
  • Νερά και όχι υγρασία μπορούν να εμφανιστούν και να καταστρέψουν τον χώρο κάτω από την ταράτσα.

Υπάρχουν λοιπόν πολλοί τρόποι να πετύχουμε μια στιλάτη ανακαίνιση μπάνιου με χαμηλό κόστος και ταυτόχρονα δεν πρέπει να αμελούμε τις μονώσεις ταρατσών γιατί πραγματικά αυτές οι λεπτομέρειες είναι που θα κάνουν τη διαφορά στο σπίτι μας.

Άρθρο από ανακαίνιση μπάνιου Dynamichome.gr

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Voucher ΨΗΦΙΑΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ: Εξαργυρώστε το στο Ignetechnology.gr – Επιλογές σε pc, laptop και tablets

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Στο IGNETECHNOLOGY.GR, στην Πτολεμαΐδα, ως Εξουσιοδοτημένο σημείο εξυπηρέτησης, μπορείτε να υλοποιήσετε την εξαργύρωση των voucher τους προγράμματος #ψηφιακή_μεριμνα ...