Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Οι καθηγητές του 2ου ΕΠΑΛ Πτολεμαΐδας καταγγέλλουν την ΕΛΜΕ Εορδαίας και ζητούν τη διαγραφή τους – Αιτία η θέση της ΕΛΜΕ για το στεγαστικό – Έγγραφη διαμαρτυρία

Οι καθηγητές του 2ου ΕΠΑΛ Πτολεμαΐδας καταγγέλλουν την ΕΛΜΕ Εορδαίας και ζητούν τη διαγραφή τους – Αιτία η θέση της ΕΛΜΕ για το στεγαστικό – Έγγραφη διαμαρτυρία

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Την διαγραφή τους από την ΕΛΜΕ Εορδαίας ζητούν με έγγραφη διαμαρτυρία – καταγγελία είκοσι εννέα (29) εκπαιδευτικοί του 2ου ΕΠΑΛ Πτολεμαΐδας, καταγγέλλοντας το συνδικαλιστικό τους όργανο, με αιχμή του δόρατος το στεγαστικό πρόβλημα του σχολείου.

Αιτία ήταν η εισήγηση της ΕΛΜΕ Εορδαίας για μεταφορά τάξεων και τμημάτων από το 2ο ΕΠΑΛ στο 1ο ΕΠΑΛ Πτολεμαΐδας, με τους καθηγητές του 2ου ΕΠΑΛ να παραθέτουν μια σειρά επιχειρημάτων για να αιτιολογήσουν πως η εν λόγω απόφαση θα οδηγούσε στη διάσπαση του σχολείου, αλλά θέτοντας και μια σειρά επιχειρημάτων.

Θυμίζουμε πως είχε προταθεί από την ΕΛΜΕ και ήταν και η αρχική απόφαση της επιτροπής παιδείας του Δήμου Εορδαίας τάξεις του 2ου ΕΠΑΛ να μεταφερθούν στο 1ο ΕΠΑΛ, ενώ τελικά η λύση που δόθηκε, όπως ανακοινώθηκε από τον δήμο Εορδαίας, είναι να παραχωρηθεί η μεγάλη αίθουσα του αμφιθεάτρου του 1ου Γυμνασίου με το οποίο συστεγάζονται, ώστε να καλύψει για το τρέχον σχολικό έτος τις ανάγκες των μαθητών και των καθηγητών.

Οι καθηγητές του 2ου ΕΠΑΛ στην καταγγελία τους αμφισβητούν ευθέως τη διοίκηση της ΕΛΜΕ και τις αποφάσεις της, επισημαίνοντας, μάλιστα, πως είναι «υπό διερεύνηση η ανεπηρέαστη» θέση της ΕΛΜΕ, μιας και τρία μέλη της διοίκησης υπηρετούν στο 1ο Γυμνάσιο.

Στην καταγγελία τους οι εκπαιδευτικοί τονίζουν τι θα σήμανε για το σχολείο να «σπάσει» στα δύο, πόσο δύσκολη θα ήταν η μετακίνηση των εκπαιδευτικών από το ένα κτίριο στο άλλο, όταν δε υπάρχουν εκπαιδευτικοί που καλύπτουν ώρες και σε άλλα σχολεία, αλλά αναφέρονται και στην αύξηση του μαθητικού δυναμικού του σχολείου και που αυτή οφείλεται.

Η διαμαρτυρία – καταγγελία έχει ως εξής:

«Λαμβάνοντας υπόψη τη θέση και εισήγηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Εορδαίας προς το Δήμαρχο και τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, όπως αυτή εκφράστηκε και με την ψήφο των εκπροσώπων της, στο έγγραφο αίτημα του 2ου ΕΠΑΛ Πτολεμαΐδας για τη διάθεση τριών σχολικών αιθουσών από το 1ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας κατά το τρέχον σχολικό έτος 2020-2021, προκειμένου να καλυφθούν οι στεγαστικές του ανάγκες, δηλώνουμε δημόσια και κατηγορηματικά ότι:

Καταγγέλλουμε δημόσια το ΔΣ της ΕΛΜΕ Εορδαίας

 • Εισηγείται εγγράφως, τη μεταφορά τάξεων και τμημάτων του 2ου ΕΠΑΛ Πτολεμαΐδας στο 1ο ΕΠΑΛ Πτολεμαΐδας, προωθώντας τη διάσπαση του σχολείου μας, γεγονός που θα οδηγήσει στη διάλυσή του
 • Δε λαμβάνει υπόψη του το αίτημά μας, για παραχώρηση αιθουσών, που με στοιχεία αποδεικνύουμε ότι μπορούν να παραχωρηθούν ως πλεονάζουσες και επί του οποίου αιτήματος θα έπρεπε να τοποθετηθεί αρνητικά ή θετικά. Αντ΄ αυτού προτείνει και ψηφίζει «λύσεις» που δεν αιτηθήκαμε, αποφασίζοντας για εμάς χωρίς εμάς!
 • Ισχυρίζεται εγγράφως και ψευδώς ότι το 1ο ΕΠΑΛ Πτολεμαΐδας διαθέτει 11 μεγάλες αίθουσες διδασκαλίας προς διάθεση στον 1ο όροφο, όταν ο διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ αρχικά ισχυριζόταν προφορικά ότι αυτές είναι τρείς συνολικά και τελικά σε επόμενο χρόνο άλλαξε τον αριθμό τους σε οκτώ.
 • Υποκριτικά αναφέρει στο έγγραφό του αυτολεξεί: «προτείνει για το σχολικό έτος 2020-2021 και μόνο, την παραχώρηση δύο αιθουσών του 1ου Γυμνασίου, με προϋπόθεση, την άμεση κατάργηση ακατάλληλων χώρων που χρησιμοποιούνται από το ΕΠΑΛ ως αίθουσες διδασκαλίας» γνωρίζοντας ότι στον αύλειο χώρο μας τοποθετήθηκαν από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές τρεις (3) προκατασκευασμένες αίθουσες τύπου container, με την άδεια των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Εορδαίας, οι οποίες δεν μπορούν άμεσα να καταργηθούν, διότι θα διογκώσουν  ακόμη περισσότερο το στεγαστικό μας πρόβλημα και αντί τριών (3) αιθουσών, θα χρειαζόμασταν έξι (6).
 • Υιοθετεί υπερτονίζοντας εγγράφως και φανερά, τα προσχώματα που θέτει το 1ο Γυμνάσιο, όπως ότι «δεν επιθυμεί να παραχωρήσει αίθουσες διδασκαλίας, καθώς ο σύλλογος καθηγητών, ο σύλλογος γονέων και οι μαθητές, δεν επιθυμούν την παρουσία μαθητών αρκετά μεγαλύτερης ηλικίας, δίπλα στους μαθητές του Γυμνασίου».
 • Δε λαμβάνει υπόψη ότι η μετακίνηση τάξεων ή τμημάτων σε κτίριο που απέχει περισσότερο από 2 χλμ. Εντός πόλεως, καθιστά αδύνατη την ωριαία μετακίνηση (αλλαγή ώρας) των συναδέλφων μας εκπαιδευτικών, από το ένα κτίριο στο άλλο και ταυτόχρονα καθιστά αδύνατη την ανάπτυξη ενός ωρολογίου προγράμματος, για 51 καθηγητές ειδικοτήτων (μόνιμων και αναπληρωτών), πολλοί εκ των οποίων, συμπληρώνουν ωράριο σε περισσότερα του ενός σχολεία και υποχρεούνται σε ανέφικτους περιορισμούς ημερών και ωρών, κατά την κατάρτιση του Εβδομαδιαίου Ωρολογίου Προγράμματος.
 • Δεν αντιπαλεύει, αντιθέτως, με τη στάση του συντηρεί τη συκοφαντική και προσβλητική διαμόρφωση γνώμης, από ορισμένους κακοπροαίρετους, ότι η μετακίνηση των τμημάτων του 2ου ΕΠΑΛ στο 1ο ΕΠΑΛ είναι εφικτή, αλλά δεν εφαρμόζεται γιατί «ξεβολεύονται» οι εκπαιδευτικοί του.
 • Επιρρίπτει δημόσια ευθύνες (!) στη διοίκηση του σχολείου, μέσω της τηλεοπτικής συνέντευξης του προέδρου της, για «κακό» σχεδιασμό στις εγγραφές των πρωτοετών μαθητών, όταν γνωρίζει ότι η Α΄ τάξη του λυκείου μας έχει τον ίδιο αριθμό τμημάτων με την περσινή χρονιά (4 τμήματα) και το πρόβλημα της υπέρμετρης αύξησης του μαθητικού μας δυναμικού οφείλεται στο διπλασιασμό εγγραφών των μαθητών των τομέων της Β΄ τάξης, από τα γενικά λύκεια (156 μαθητές φέτος, ενώ ο αριθμός των μαθητών της περσινής Α΄ τάξης ήταν 80), κάτι το οποίο αποτελεί ελεύθερη επιλογή των γονέων για το μέλλον των παιδιών τους και κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί την επιλογή τους.

Κατόπιν των παραπάνω, είναι αυτονόητη η άρση της εμπιστοσύνης μας στο παρόν Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Εορδαίας το οποίο μας βάσει σε σκέψεις αμφισβήτησης ακόμη και της υποκειμενικότητας της θέσης του στο συγκεκριμένο ζήτημα, αφού υπάρχει και η υποψία της εξυπηρέτησης των θέσεων του 1ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας εις βάρος του 2ου ΕΠΑΛ και των μαθητών του. Εξάλλου υπό διευκρίνιση είναι η έκφραση ανεπηρέαστης θέσης και άποψης, για το εν λόγω ζήτημα «αντιδικίας» του 1ου Γυμνασίου και του 2ου ΕΠΑΛ, όταν στο παρόν Δ.Σ. υπηρετούν τρία (3) μέλη της ΕΛΜΕ που είναι καθηγητές του πρώτου αναφερόμενου σχολείου.

Γι’ αυτούς τους λόγους:

 1. Αιτούμαστε την διαγραφή μας από την ΕΛΜΕ Εορδαίας τουλάχιστον για όσο χρονικό διάστημα, το παρόν Δ.Σ. υπηρετεί τη θητεία του και ζητούμε να προβεί αυτή, σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, για να υλοποιηθεί το παρόν αίτημα.
 2. Δηλώνουμε ότι η ΕΛΜΕ Εορδαίας παύει να μας εκπροσωπεί είτε συνδικαλιστικά είτε θεσμικά (Δημοτική Επιτροπή Παιδείας κ.λπ.).
 3. Προωθούμε την παρούσα απόφασή μας στον Εκκαθαριστή Αποδοχών της Β/θμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης και ζητούμε την άμεση παύση οικονομικής παρακράτησης, για συνδρομή στα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά όργανα.
 4. Συντάσσουμε την παρούσα διαμαρτυρία – καταγγελία και την κοινοποιούμε:
 5. Σε όλα τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εορδαίας για να λάβουν γνώση όλοι οι συνάδελφοι.
 6. Στην ΟΛΜΕ για να πάψει να μας υπολογίζει στη δύναμή της.
 7. Στα τοπικά ΜΜΕ για την ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου».

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Κορωνοϊός: Συναγερμός στο γηροκομείο Φλώρινας – Θετικοί εργαζόμενοι και φιλοξενούμενοι

Κοινοποίησε το.... Facebook Twitter Print email Συναγερμός έχει σημάνει στο γηροκομείο Φλώρινας, καθώς αρκετοί εργαζόμενοι και φιλοξενούμενοι έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό. Σύμφωνα με πληροφορίες της ...