Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Κεφαλογιάννης από Σιάτιστα: «Εξετάζεται το αίτημα των κατοίκων για απαλλαγή από τα διόδια»

Κεφαλογιάννης από Σιάτιστα: «Εξετάζεται το αίτημα των κατοίκων για απαλλαγή από τα διόδια»

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


  • Τι απάντησε ο υφυπουργός Μεταφορών για την καθυστέρηση των εργασιών στον κόμβο

Για το ειδικό καθεστώς διέλευσης από τα νέα, υπό κατασκευή διόδια στη Σιάτιστα, που ζητάει η τοπική κοινωνία του Βοΐου, αλλά και την τύχη του κόμβου στο σημείο, μιας και οι εργασίες εκεί έχουν μπλοκάρει λόγω μη πληρωμής του εργολάβου, μίλησε σε δηλώσεις του από τη Σιάτιστα όπου βρέθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα Ελευθέρια της πόλης, ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Αναλυτικότερα, ο κ. Κεφαλογιάννης, απαντώντας σχετικά στους δημοσιογράφους, είπε πως είχε την ευκαιρία να συζητήσει το θέμα με τη δημοτική αρχή, προτάσσοντας το θέμα του κόμβου που έχει κολλήσει, λέγοντας πως πιστεύουν ότι θα δοθεί μια λύση άμεσα. «Προέχει να δούμε τι θα γίνει με τον κόμβο, γιατί υπάρχει μια πολύμηνη καθυστέρηση και ταλαιπωρία για τους επισκέπτες της πόλης. Πλέον, είναι και θέμα ασφάλειας και όχι μόνο ταλαιπωρίας για αυτό και πιστεύουμε ότι θα δώσουμε λύση σχετικά άμεσα».

Για το αίτημα των κατοίκων να υπαχθούν σε ένα ειδικό καθεστώς όταν λειτουργήσουν τα διόδια, ο υφυπουργός απάντησε πως «θα εξεταστεί», αλλά τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν μπορεί να υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση. «Σε κάθε περίπτωση γίνεται ένας ολόκληρος σχεδιασμός από το Υπουργός εξήγγειλε συγκεκριμένα πράγματα και θεωρούμε ότι θα γίνει το καλύτερο δυνατό για να μην υπάρχει η ταλαιπωρία που υπάρχει τα τελευταία χρόνια», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κεφαλογιάννης.

Για το ίδιο θέμα, ο δήμαρχος Χρήστος Ζευκλής, επανέλαβε τη γνωστή, όπως τόνισε, θέση του δήμου, πως «δεν θέλουμε, δεν πρέπει και νομίζουμε ότι τελικά δεν θα γίνει, να πληρώνουν οι κάτοικοι διόδια για τη μετάβασή τους στην Κοζάνη». Όσον αφορά την όχληση που προκαλείται για τους κατοίκους από τις εργασίες και ότι είναι κλειστή η έξοδος προς Εγνατία, ο κ. Ζευκλής τόνισε πως τέθηκε το ζήτημα στο υπουργείο και αναμένονται εξελίξεις άμεσα, για το πότε θα λυθεί το πρόβλημα. Για το ειδικό καθεστώς απαλλαγής, ο κ. Ζευκλής είπε πως «δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην ισχύσει και εδώ».

 

Για τον Ε65

Για την τύχη του μεγάλου οδικού άξονα Ε65, ο κ. Κεφαλογιάννης έκανε λόγο για «φημολογίες» στα περί αλλαγή της χάραξης, λέγοντας πως πολλές φορές ακούγονται πράγματα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, ζητώντας να υπάρξει λίγη υπομονή στο θέμα.

 

Ζήσης Πιτσιάβας – Βάσω Σάφη

 Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Ζήσης Πιτσιάβας