Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > ΟΧΙ σε ανάπτυξη βασισμένη στα αποκαΐδια των λαϊκών δικαιωμάτων – Διατράνωσαν οι διαδηλωτές στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Κοζάνη ενάντια στη νέα συμφωνία

ΟΧΙ σε ανάπτυξη βασισμένη στα αποκαΐδια των λαϊκών δικαιωμάτων – Διατράνωσαν οι διαδηλωτές στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Κοζάνη ενάντια στη νέα συμφωνία

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


 

Ενάντια στα σκληρά μέτρα λιτότητας που έχει αποδεχτεί η κυβέρνηση με τη νέα συμφωνία για το κλείσιμο της αξιολόγησης, διαδήλωσε το πρωί της Τρίτης το ΠΑΜΕ στην  Κοζάνη.

Με συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Κοζάνης και πορεία στους κεντρικούς δρόμους, οι διαδηλωτές είπαν όχι στην προκαταβολική νομοθέτηση των μέτρων μετά το 2019, ενώ το ΠΑΜΕ τόσο με το συλλαλητήριο της Κοζάνης όσο και με παρόμοιες διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις της χώρας, κάλεσε τον λαό να ορθώσει το ανάστημά του και να ανατρέψει αυτή την πολιτική. Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Νώντας Στολτίδης, μέλος του δ.σ. του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης και στέλεχος του ΠΑΜΕ. Τόνισε ότι «σήμερα στην Κοζάνη, όπως και σε δεκάδες πόλεις σε όλη την Ελλάδα, το ΠΑΜΕ διοργανώνει συλλαλητήρια, ενάντια στα μέτρα που έχουν αποφασιστεί για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση. Τα μέτρα που έχει αποφασίσει η ελληνική κυβέρνηση, άσχετα αν αυτό που δηλώνει είναι ότι δεν θα υπάρξει ούτε ένα ευρώ μέτρων λιτότητας, υπάρχουν σκληρά μέτρα για το λαό, όπως είναι η μείωση του αφορολόγητου, αλλά και η προκαταβολική νομοθέτηση μέτρων μετά το 2019».

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «ένα συμπέρασμα πρέπει να βγάλει ο λαός. Οκτώ χρόνια κρίσης συνεχίζει απρόσκοπτα η αντιλαϊκή πολιτική. Και δεν θα λάβει τέλος, αν αποφασισμένα, οργανωμένα ο λαός, όλα τα λαϊκά στρώματα, η φτωχή αγροτιά, ο αυτοαπασχολούμενος που δέχεται πλήγμα στο εισόδημά του δεν αποφασίσει οργανωμένα να παλέψει για να ανατρέψει αυτή την πολιτική. Και όχι μόνο να βάλει ένα φρένο, αλλά να ανοίξει μια προοπτική, ώστε οι παραγωγοί του πλούτου να πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους, να οργανώσουν την οικονομία με τέτοιον τρόπο, ώστε να ικανοποιούνται οι λαϊκές ανάγκες».

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο ομιλητής «δύο δρόμοι είναι μπροστά μας. Ή σκύβουμε το κεφάλι και δεχόμαστε τα ένα χτύπημα μετά το άλλο ή ορθώνουμε το ανάστημά μας και ανατρέπουμε αυτή την  πολιτική».

Σε σχέση με το αν η συμφωνία θα φέρει ανάπτυξη, επισήμανε: «Εμείς δεν λέμε ότι δεν θα έρθει ανάπτυξη. Η ανάπτυξη μπορεί να έρθει. Όμως, όποια ανάπτυξη και να έρθει, θα βασιστεί στα αποκαΐδια των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων. Βασική προϋπόθεση όλων αυτών των επενδυτών που ενδιαφέρονται να έρθουν να επενδύσουν στην Ελλάδα είναι: τα μεροκάματα να πέσουν ακόμη πιο κάτω, να είναι πιο ευέλικτοι στο να απολύουνε προσωπικό, ώστε να εξασφαλίσουν μεγαλύτερη κερδοφορία. Επομένως και να έρθει αυτή η ανάπτυξη θα είναι βασισμένη σ’ αυτό που σας είπα. Στα αποκαΐδια των λαϊκών δικαιωμάτων».

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας