Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για την ημέρα ενάντια στο AIDS (1η Δεκεμβρίου)

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για την ημέρα ενάντια στο AIDS (1η Δεκεμβρίου)

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Την ώρα που τα βλέμματα και η προσπάθεια όλων είναι στραμμένα προς την κατεύθυνση αναχαίτισης του κορωναϊού, είναι σαφές πως δεν είναι δυνατόν να παραβλέψουμε ή να αγνοήσουμε άλλες καταστάσεις-προβλήματα, πόσο μάλλον όταν αυτά σχετίζονται με την υγεία και έχουν ευρύτερες κοινωνικές-οικονομικές διαστάσεις.

Το AIDS έκανε την εμφάνισή του στις αρχές τις δεκαετίας του 1980 και κάποια στιγμή χαρακτηρίστηκε μάστιγα. Η επιστημονική κοινότητα έχει καταφέρει σπουδαία πράγματα, σε ό,τι έχει να κάνει με την πρόληψη και την θεραπεία της νόσου, ωστόσο έως τώρα δεν έχει βρεθεί αποτελεσματικό προφυλακτικό εμβόλιο έναντι του HIV.

Για το Σωματείο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, η υγεία και η ανθρώπινη ζωή είχαν και έχουν πάντα πρωταγωνιστικό ρόλο και τίποτα δεν μπορεί να διαπραγματευτεί τις αξίες τους.

Ευελπιστώντας ότι η επιστημονική κοινότητα θα καταφέρει για τον κορωναϊό, ό,τι δεν έχει, ως στιγμής, επιτευχθεί για το AIDS και ακόμα περισσότερα, θα συνεχίζουμε οποιαδήποτε προσπάθεια μπορεί να καταβληθεί από την μεριά μας, προσφέροντας πάντα «χείρα βοηθείας» σε ανθρώπους που την έχουν ανάγκη.

Όπως και να έχουν τα πράγματα, τόσο το AIDS όσο ο κορωναϊός και τα ζητήματα υγείας γενικότερα, καταδεικνύουν (μεταξύ άλλων) την ανάγκη της προσφοράς αίματος που είναι πάντα απαραίτητο και δεν είναι ποτέ αρκετό.

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ &

ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ

Γραφείο Τύπου

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Νέος Πρόεδρος στην Τηλεθέρμανση Αμυνταίου (ΔΕΤΕΠΑ) ο Ιορδάνης Μπάντης

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Αποκεντρώνει αρμοδιότητες ο Δήμαρχος Αμυνταίου, Άνθιμος Μπιτάκης, με σκοπό την πιο ομαλή λειτουργία των Υπηρεσιών του Δήμου και των ...