Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ο Σπάρτακος για τη δράση «Η Ώρα της Γης»

Ο Σπάρτακος για τη δράση «Η Ώρα της Γης»

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


«Ώρα της Γης»

 Η σχέση του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ με τη φύση ΔΕΝ είναι ούτε «σχέση της μιας μέρας» ούτε σχέση της «μιας ώρας».

Με κεντρικό μήνυμα «Συνδέσου με τη Φύση», η φετινή δράση «Ώρα της Γης» μας καλεί «να επαναπροσδιορίσουμε τη σχέση μας με τη φύση, να ενώσουμε τη φωνή μας στη φωνή για μια νέα παγκόσμια συμφωνία για τη φύση».

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, υπέρμαχος τις ιδέας ότι στον κόσμο που ζούμε μπορούν να συνυπάρξουν καταστάσεις που διέπονται από διαφορετική φιλοσοφία και νοοτροπία και παρότι πολλάκις έχει διασταυρώσει τα ξίφη του με οικολογικές οργανώσεις εξαιτίας ακραίων και επίμονων θέσεών στο ζήτημα του λιγνίτη και τις παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με τη χρήση του, έχει διαχρονικά στηρίξει την εν λόγω δράση.

Η  συμμετοχή είναι καθαρά συμβολική.

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ δε χρειάζεται εφευρέσεις, αφιερώματα και «στημένες ημέρες» προκειμένου να αποδείξει την «σχέση» του (την καλή του σχέση) με τη φύση. Δε χρειάζεται «αφορμές» για να αποδείξει την ευαισθησία του για το περιβάλλον. Δε χρειάζεται «αμφισβητούμενες προκλήσεις» προκειμένου να πείσει τον οποιοδήποτε ότι ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ.

Η θέση του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ για τη φύση και το περιβάλλον είναι διαχρονική, αταλάντευτη και σε καμία περίπτωση η προσήλωση σε αυτή δεν καθιστά το συνδικάτο λιγότερο «περιβαλλοντικά ευσυνείδητο» ή λιγότερο  ευαίσθητο/ευαισθητοποιημένο για το μέλλον του πλανήτη.

Ωστόσο, σε μία κίνηση καλής θελήσεως, το Σάββατο 30 Μαρτίου σβήνουμε τα φώτα για 60 λεπτά (από τις 20.30 έως τις 21.30) και συμμετέχουμε στην Ώρα της Γης υπενθυμίζοντας, παράλληλα, προς κάθε κατεύθυνση ότι όπως για όλα τα ζητήματα έτσι και για τη συγκεκριμένη δράση, απαιτούνται «ανοικτά μυαλά» και όχι σβησμένα φώτα.

 

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team