Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Ο Πρύτανης παρουσίασε τους αντιπρυτάνεις του πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας – Αξιόλογοι συνάδελφοι με σημαντικό εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο, υπογράμμισε ο Α. Τουρλιδάκης

Ο Πρύτανης παρουσίασε τους αντιπρυτάνεις του πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας – Αξιόλογοι συνάδελφοι με σημαντικό εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο, υπογράμμισε ο Α. Τουρλιδάκης

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

 

«Είναι μία ιδιαίτερη μέρα σήμερα γιατί παρουσιάζουμε ως Πανεπιστήμιο τους νέους αναπληρωτές πρύτανη», υπογράμμισε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Αντώνης Τουρλιδάκης, παρουσιάζοντας επισήμως τους τρεις αντιπρυτάνεις.

Πρόσθεσε ότι «σήμερα έχουμε τρεις αναπληρωτές πρύτανη, με ΦΕΚ που όριζε τον αριθμό και που εκδόθηκε στις 3 Αυγούστου. Στις 6 Σεπτεμβρίου εκδόθηκε το ΦΕΚ που ορίζει τις αρμοδιότητες των τριών νέων αναπληρωτών πρύτανη. Αυτό αποτελεί ένα πάρα πολύ σημαντικό βήμα για την διοικητική οργάνωση του Πανεπιστημίου και την ολοκλήρωση της αυτοδυναμίας του. Σίγουρα αναμένεται να βελτιωθεί σημαντικά το διοικητικό έργο και η ποιότητα της διοίκησης.

Οι τρεις νέοι αντιπρυτάνεις είναι οι:

-Ελένη Τσακιρίδου, καθηγήτρια Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Φλώρινας. Υπεύθυνη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και θεμάτων Προσωπικού του Πανεπιστημίου.

-Γεώργιος Μαρνέλος, αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών. Υπεύθυνος Οικονομικού Προγραμματισμού και Υποδομών.

-Αναστασία Αλευριάδου, καθηγήτρια Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Φλώρινας. Υπεύθυνη Θεμάτων Φοιτητικής Μέριμνας.

Ο πρύτανης Αντώνης Τουρλιδάκης υπογράμμισε ότι πρόκειται για τρεις αξιόλογους συναδέλφους, οι οποίοι έχουν να επιδείξουν ένα πολύ αξιόλογο εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο, αναγνωρισμένο σε διεθνές επίπεδο, αλλά και ένα αναπτυξιακό έργο στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχουν συνεργαστεί άψογα στο παρελθόν σε διάφορες επιτροπές που είχαν στόχο την εδραίωση και καταξίωση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Η Ελένη Τσακιρίδου, η οποία όπως είπε υπηρετεί στο Πανεπιστήμιο και στο Παιδαγωγικό Τμήμα από το 2000, όταν ακόμη ήταν παράρτημα του ΑΠΘ, σημείωσε: «Έζησα από μέσα την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, στο οποίο συνέβαλα με ό,τι δυνάμεις είχα, συνέβαλα διοικητικά και εκπαιδευτικά, ώστε να υποστηρίξω αυτό το Πανεπιστήμιο που δημιουργήθηκε στην περιοχή μας. Ως καθηγήτρια και ως κάτοικος της περιοχής αυτής – γιατί είμαι από την Κοζάνη – καταλαβαίνω πόσο σημαντική είναι η ύπαρξη του Πανεπιστημίου». Σε σχέση με τα νέα της καθήκοντα, κάλεσε όλους τους συναδέλφους «να συμμετέχουν, γιατί έχουμε το αυτοδιοίκητο του Πανεπιστημίου. Πρόκειται για το πρώτο πρυτανικό συμβούλιο και όλοι οι συνάδελφοι να συμμετέχουν στις διαδικασίες και στα συλλογικά όργανα, έτσι ώστε να έχουμε καλή λειτουργία των ακαδημαϊκών μονάδων, την ομαλή συνεργασία μεταξύ των τμημάτων, την εξωστρέφεια του Πανεπιστημίου που πρέπει να καλλιεργήσουμε, με στόχο πάντα την ποιότητα σπουδών για τους φοιτητές μας».

Η Αναστασία Αλευριάδου, σημείωσε: «Περάσαμε από πολλές φάσεις σ’ αυτό το Πανεπιστήμιο. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. πρύτανη που μας εμπιστεύτηκε, αλλά και την Πολιτεία, η οποία βεβαίως άργησε, με την έννοια ότι μας έδωσε τη δυνατότητα να έχουμε ένα Πανεπιστήμιο με αυτοδυναμία, ένα δημοκρατικά εκλεγμένο Πανεπιστήμιο, έτσι ώστε να μπορέσει να προχωρήσει και να κάνει τα επόμενα βήματά του. Είναι μία ιστορική στιγμή για τον τόπο, για την Κοζάνη, για τη Φλώρινα, για τη Δυτική Μακεδονία».

Ο Γεώργιος Μαρνέλος ευχαρίστησε τον πρύτανη για το δύσκολο πόστο που του ανέθεσε, αυτό του αναπληρωτή πρύτανη Οικονομικού Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Υποδομών, καθώς και του Προέδρου του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας. Σημείωσε ότι «οι εποχές είναι δύσκολες και πονηρές, οπότε το βασικό τρίπτυχο που θα έχουμε είναι η χρηστή διαχείριση, η αποτελεσματική διαχείριση και η άριστη διαχείριση». Τόνισε ότι «ξεκίνησε η συνεργασία με τους προϊσταμένους των τμημάτων και έχουμε μία πολύ καλή εικόνα ως προς την διαχείριση των οικονομικών». Τις επόμενες μέρες – είπε θα υπάρξει συνάντηση στο υπουργείο Παιδείας, με θέμα τον προϋπολογισμό του Πανεπιστημίου, για τον οποίο είπε ότι είναι πολύ μικρότερος από αυτά που απαιτούν οι ανελαστικές δαπάνες του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Νίκος Λυσσαρίδης- Αντιπεριφερειάρχης: «Η δολοφονία χαρακτήρα είναι δειλή και αδιάντροπη πράξη- Είχα δικαίωμα να καταθέσω αίτηση στο πρόγραμμα»- Δριμεία επίθεση στη Γεωργία Ζεμπιλιάδου

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Με μία πολύ έντονα φορτισμένη ομιλία, η οποία είχε χαρακτηριστικά προσωπικού τόνου, ο Αντιπεριφερειάρχης, Νίκος Λυσσαρίδης, υπεραμύνθηκε των ...