Αρχική > Ελλάδα > Ο νέος ΚΟΚ τα hands free και οι κλήσεις με μηδενικό πρόστιμο

Ο νέος ΚΟΚ τα hands free και οι κλήσεις με μηδενικό πρόστιμο

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

 

Ο οδηγός υπάκουσε στο σήμα του τροχονόμου και έκανε δεξιά για να υποβληθεί, όπως φανταζόταν, σε έναν τυπικό έλεγχο. Αλλωστε, δεν υπήρχε λόγος να ανησυχεί, φορούσε τη ζώνη του, είχε τακτοποιήσει την ασφάλεια του αυτοκινήτου και είχε περάσει πρόσφατα ΚΤΕΟ.

Οταν άνοιξε το παράθυρο, άκουσε με έκπληξη τον τροχονόμο να του λέει «μιλάγατε στο κινητό». Ναι, πράγματι μίλαγε στο κινητό, αλλά τι κακό είχε αυτό, δεδομένου ότι χρησιμοποιούσε hands free και μάλιστα bluetooth για να μην μπλέκονται μπροστά του τα καλώδια ενώ οδηγεί. «Χρησιμοποιώ hands free», απάντησε στον τροχονόμο. «Δεν επιτρέπεται να μιλάτε ούτε με hands free», του ανταπάντησε.

Την επόμενη ημέρα επισκέφθηκε την Τροχαία, προκειμένου να υποβάλει ένσταση για να πάρει πίσω το δίπλωμα, την άδεια και τις πινακίδες που του είχαν αφαιρεθεί. Ο διοικητής τον ενημέρωσε ότι το μόνο που θα μπορούσε να κάνει, δείχνοντας επιείκεια, είναι να περιορίσει την ποινή στις 10 ημέρες αντί για τους δύο μήνες που προβλέπει ο ΚΟΚ. Πράγματι, ο ΚΟΚ δεν επιτρέπει την ομιλία στο κινητό κατά τη διάρκεια της οδήγησης. «Αποσπά την προσοχή», είναι η εξήγηση που έδωσε ο εκπρόσωπος της Τροχαίας. Ε, τότε, γιατί οι εταιρείες πωλούν hands free για την οδήγηση και μάλιστα κάποιοι κατασκευαστές τα ενσωματώνουν στα αυτοκίνητα; Στην πράξη, έγκειται στην καλή διάθεση του τροχονόμου αν θα εφαρμόσει το γράμμα του ΚΟΚ ή όχι.

 

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ…

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Insurance Conference 2021 15 Ιουνίου, LiveOn Digital Event: Η ασφαλιστική αγορά με το βλέμμα στο μέλλον

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Κορυφαία στελέχη του ασφαλιστικού τομέα, σημαντικοί εκπρόσωποι της αγοράς με παγκόσμια εμβέλεια και διακεκριμένοι εκπρόσωποι φορέων θα απευθύνουν ...