Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Ο νέος εκλογικός νόμος στο επίκεντρο των ενημερωτικών συναντήσεων της ΠΕΔ Δ. Μακεδονίας

Ο νέος εκλογικός νόμος στο επίκεντρο των ενημερωτικών συναντήσεων της ΠΕΔ Δ. Μακεδονίας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Π. ΒΡΥΖΙΔΟΥ: «ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΘΗΤΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΑΜΕ ΜΕ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ»

Σε μια σειρά σημαντικών ενημερωτικών συναντήσεων προς τα στελέχη των δήμων της περιοχής, αλλά και τους αυτοδιοικητικούς, προχωράει η ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, με στόχο να εξηγηθεί ο νέος εκλογικός νόμος και οι ιδιαιτερότητές του.  Η αρχή έγινε από το Βόιο. Ήδη έχει γίνει μια πρώτη ενημέρωση στη Νεάπολη, ενώ η μεγάλη εκδήλωση του Βοϊου θα γίνει την Τετάρτη 13/2 στις 11 το πρωί στην αίθουσα του ΔΣ Σιάτιστας.

Σκοπός των συναντήσεων αυτών είναι να εξηγηθεί ο νέος εκλογικός νόμος και οι ιδιαιτερότητές του, όπως τονίζει χαρακτηριστικά μιλώντας στο «e-ptolemeos.gr» η αντιπρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας Παρασκευή Βρυζίδου. Η ίδια προσέθεσε πως επειδή οι εκλογές γίνονται για πρώτη φορά με αυτόν τον νόμο, υπάρχουν πολλές απορίες και για τους προέδρους των τοπικών, αλλά και για τους συμβούλους. Θα ακολουθήσουν κι άλλες ενημερώσεις και για άλλους δήμους της Δυτικής Μακεδονίας, προσέθεσε, κυρίως σε ποιο απομακρυσμένες περιοχές, που δεν έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν.

Την ίδια ώρα, επεσήμανε πως τόσο η ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας όσο και κεντρικά η ΚΕΔΕ έχουν ταχθεί ενάντια στις αλλαγές του «Κλεισθένη», σημειώνοντας πως ο νόμος αυτός θα οδηγήσει σε αδιέξοδο τα τοπικά συμβούλια, αφού θα υπάρχει εκλεγμένος αριθμός συμβούλων από όλες τις παρατάξεις, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να χαραχθεί πολιτική, το όραμα και το σχέδιο του δημάρχου, δημιουργώντας σε αδιέξοδο τη λειτουργία του Δήμου. Ωστόσο ο νόμος είναι μια πραγματικότητα και τα στελέχη της αυτοδιοίκησης πρέπει να γνωρίζουν όλες τις λεπτομέρειές του.

Κλείνοντας, η κ. Βρυζίδου  έκανε και έναν μικρό απολογισμό της παρούσας θητείας της ΠΕΔ, σημειώνοντας πως αυτή ήταν μια μεγάλη αυτοδιοικητική περίοδος , δίνοντας τη δυνατότητα και στην ΠΕΔ να λειτουργήσει με ένα συνολικό σχέδιο και ενδεχομένως καλύτερα από άλλες αυτοδιοικητικές περιόδους. «Η ΠΕΔ βρέθηκε δίπλα στους αυτοδιοικητικούς, με δεκάδες ημερίδες, συνέδρια και ενημερώσεις, μιας και η ενημέρωση είναι πολύ μεγάλο εργαλείο. Υπήρξαν και οι μεγάλες συγκεντρώσεις για το θέμα της ανεργίας, ώστε να μπουν οι άξονες για να αντιμετωπιστεί το θέμα, ενώ βρεθήκαμε δίπλα στους πολίτες σε πολλά θέματα, όπως τον αγροτικό τομέα , τον κτηνοτροφικό τομέα, την ενέργεια, που απασχολούν τους δήμους και την κοινωνία», όπως κατέληξε.

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Βάσω Σάφη