Αρχική > Πολιτική > O Γ. Κασαπίδης σε χωριά του Δήμου Σερβίων: «Σχέδιο της Περιφέρεια για την κάλυψη βασικών υποδομών ύδρευσης, ηλεκτροδότησης και οδικής πρόσβασης σε γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις»

O Γ. Κασαπίδης σε χωριά του Δήμου Σερβίων: «Σχέδιο της Περιφέρεια για την κάλυψη βασικών υποδομών ύδρευσης, ηλεκτροδότησης και οδικής πρόσβασης σε γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις»

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
emailΑνάρτηση του περιφερειάρχη Γιώργου Κασαπίδη στο facebook για την παρουσία του σε χωριά του δήμου Σερβίων για την «κάλυψη βασικών υποδομών ύδρευσης, ηλεκτροδότησης και οδικής πρόσβασης σε γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις»:

 

«Το σχέδιο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για την κάλυψη βασικών υποδομών ύδρευσης, ηλεκτροδότησης και οδικής πρόσβασης σε γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, παρουσίασα σήμερα σε παραγωγούς και τους προέδρους κτηνοτροφικών χωριών του Δήμου Σερβίων της Π.Ε. Κοζάνης, συνοδευόμενος από συνεργάτες μου.
Παρουσία του δημάρχου Χρήστου Ελευθερίου εξήγησα στον πρόεδρο του Λιβαδερού και παραγωγούς του μεγαλύτερου κτηνοτροφικού χωριού της Δυτικής Μακεδονίας τον τρόπο που θα συνεργαστούμε για την υλοποίηση του προγράμματος στήριξης των παραγωγικών υποδομών της υπαίθρου. Μέσα από το στοχευμένο αυτό πρόγραμμα που σχεδιάσαμε με τη Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας, βασική μας επιδίωξη είναι να βελτιώσουμε τις συνθήκες εργασίας των ανθρώπων της υπαίθρου κάνοντας τη σκληρή δουλειά τους λίγο πιο ξεκούραστη και πιο παραγωγική.
Τις ίδιες εξηγήσεις δώσαμε και στους παραγωγούς της Ελάτης αναπτύσσοντας παράλληλα και την αναγκαιότητα μεταποίησης των εξαιρετικών κτηνοτροφικών πρώτων υλών σε τελικά προϊόντα με επωνυμία, ταυτότητα, πιστοποίηση και μεγάλη προστιθέμενη αξία σε τοπικές μονάδες μεταποίησης που μπορούμε ως Περιφέρεια μέσα από ευρωπαϊκά προγράμματα να στηρίξουμε.
Η απόφαση για απολιγνιτοποίηση καθιστά ακόμα πιο αναγκαία την προοπτική αυτή, για τη συγκράτηση θέσεων εργασίας και εισοδήματος που μέχρι σήμερα εξάγεται μέσω χύδην πρώτων υλών σε επιχειρήσεις όμορων περιφερειών. Άλλωστε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας είναι από τις τελευταίες στην Ελλάδα στη μεταποίηση αιγοπρόβειου γάλακτος με μόλις το 10% περίπου να μεταποιείται σε τυροκομεία εντός της Περιφέρειας μας!!!
Αυτή την αρνητική εικόνα της αγροτικής μας οικονομίας θέλουμε να αλλάξουμε. Αξιοποιώντας και άλλα πλεονεκτήματα της περιοχής, όπως το γεωλογικό πάρκο με τα μπουχάρια και τα νοχτάρια (τμήμα του γεωπάρκου της Τηθύος που θέλουμε να αναγνωρίσουμε) που συναντά κανείς στο Μικρόβαλτο όπου και μας υποδέχτηκε η Πρόεδρος του χωριού, επιδιώκουμε την αύξηση και ανάδειξη της προστιθέμενης αξίας του τόπου μας.
Συνδυάζοντας τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που μπορούν να αναπτυχθούν στην ευρύτερη περιοχή των Καμβουνίων ορέων, σε συνέργεια με τα τοπικά προϊόντα και τον παραδοσιακό τρόπο παραγωγής δημιουργείται μεγάλη γκάμα αυθεντικών γεύσεων και εμπειριών που μπορούν να προσελκύσουν ιδιαίτερα απαιτητικούς επισκέπτες από Ελλάδα και εξωτερικό.
Οι εμπειρίες αυτές θα βασίζονται στο μοναδικό φυσικό κάλλος, την ιστορία, τα θρησκευτικά μνημεία, την παράδοση, τον πολιτισμό μα πάνω από όλα στην υποδοχή και τη φιλοξενία των τοπικών κατοίκων που κάνουν και τη διαφορά!»

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Καλλιόπη Βέττα: Η κυβέρνηση εφαρμόζει στην Παιδεία τις πιο σκληρές νεοφιλελεύθερες συνταγές και εντείνει τις ταξικές ανισότητες

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής στο νομοσχέδιο του Υπουργείου ...