Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Πολιτική > Ο Γ. Αντωνιάδης για τον Κάθετο Άξονα και το πρόβλημα της ξύλευσης – «Έργο μείζονος σημασίας για τους κατοίκους της περιοχής»
Γιάννης Αντωνιάδης, βουλευτής Φλώρινας

Ο Γ. Αντωνιάδης για τον Κάθετο Άξονα και το πρόβλημα της ξύλευσης – «Έργο μείζονος σημασίας για τους κατοίκους της περιοχής»

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


 «ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΞΥΛΑ ΕΓΚΑΙΡΩΣ ΚΑΙ ΕΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΕΙ»

Για τον κάθετο άξονα Φλώρινα – Πτολεμαΐδα αλλά και το πρόβλημα με την ξύλευση που επηρεάζει τους κατοίκους και του νομού Φλώρινας, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Αντωνιάδης.

Για το θέμα του κάθετου άξονα Φλώρινα – Πτολεμαΐδα, ο κ. Αντωνιάδης αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο με το οποίο εγκρίθηκε η διέλευση του υπό μελέτη οδικού άξονα Αμμοχώρι- Ξινό Νερό, λέγοντας ότι: «Επιτέλους μπορεί πλέον απρόσκοπτα η εταιρεία Εγνατία να συνεχίσει τη μελέτη, η οποία έχει καθυστερήσει περίπου 8 μήνες από την ανεξήγητη και επίμονη άρνηση του πρώην υπουργού του κ. Σταθάκη να μην επιτρέψει τη διέλευση αυτού του οδικού άξονα μέσα από το ανενεργό ορυχείο της Βεύης κάτι που θα μας κόστιζε και σε χρήμα και σε χρόνο».

Επίσης, τόνισε πως είχε επαφές με τον πρόεδρο της Εγνατίας τον κ. Κωνσταντόπουλο, τον διευθύνοντα σύμβουλο τον κ. Κουτσούκο, τον προϊστάμενο μελετών της Εγνατίας, μέλη του γραφείου μελετών μέχρι και τον υπεύθυνο της ιδιωτικής εταιρείας στην οποία ανετέθη από την Εγνατία για να ενημερώσει ότι συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η μελέτη για να ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο και να ακολουθηθεί το συμπεφωνημένο πρόγραμμα: «Το κομμάτι Αμμοχώρι- Ξινό Νερό μέχρι τέλη του 2023 να έχει δημοπρατηθεί, να έχει ξεκινήσει η κατασκευή του και να έχουμε απορροφήσει 15 εκ. ευρώ για να μπορέσει να γίνει έργο γέφυρα και στο 6ο ΕΣΠΑ. Τέλη του 2023 λήγει το 5ο ΕΣΠΑ για να μπορέσει λοιπόν να γίνει έργο γέφυρα. Το παρακολουθούμε, είναι ένα έργο μείζονος σημασίας και για τη Φλώρινα και για το Αμύνταιο, είναι ένα προσωπικό στοίχημα και ανά τακτά διαστήματα θα συζητάμε μέσω υμών θα ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Επίσης, έθιξε το πρόβλημα προμήθειας ξύλων για τους κατοίκους των χωριών, επισημαίνοντας τις καθυστερήσεις και τονίζοντας ότι ακόμα και τώρα αρχές Δεκεμβρίου υπάρχουν ξύλα στα βουνά, δεν μπόρεσαν οι κάτοικοι να τα προμηθευτούν εγκαίρως. Όπως είπε ο κ. Αντωνιάδης: «Το ένα λοιπόν είναι ότι δεν τα προμηθεύονται εγκαίρως και το δεύτερο είναι ότι προμηθεύονται λίγα χωρικά. Εξήγησα ότι και γι” αυτήν τη χρονιά, όλα αυτά είναι προαποφασισμένα από την προηγούμενη κυβέρνηση και ο προϋπολογισμός και οι γραφειοκρατικές διαδικασίες».
Για το θέμα προγραμματίστηκε σύσκεψη  με τον κ. Μιχελάκη και με όλους τους βουλευτές και προσκεκλημένους τους δημάρχους και την περιφέρεια, δεν μπόρεσε να γίνει δυο φορές λόγω των υποχρεώσεων τη μια φορά του κ. Μιχελάκη και την άλλη φορά των βουλευτών, με την ελπίδα ότι θα γίνει κάποια στιγμή η σύσκεψη ώστε εγκαίρως οι κάτοικοι των χωριών να παίρνουν τα ξύλα και ει δυνατόν να διπλασιαστεί το κονδύλιο για να παίρνουν και τα διπλάσια χωρικά, κατέληξε.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team