Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Ο Χ. Ζευκλής για την πρόταση του υπουργείου να γίνει Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών στο Βόιο -Ποιες οι πιθανές τοποθεσίες και τι κίνητρα θα δοθούν

Ο Χ. Ζευκλής για την πρόταση του υπουργείου να γίνει Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών στο Βόιο -Ποιες οι πιθανές τοποθεσίες και τι κίνητρα θα δοθούν

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email


Ενημερωτική εκδήλωση των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας Τσοτυλίου, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το απόγευμα, παρουσία του δημάρχου Χρήστου Ζευκλή, ο οποίος και ενημέρωσε για τις συζητήσεις που έχουν γίνει από πλευράς του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για το Προαναχωρησιακό Κέντρο κράτησης Αλλοδαπών, που  προτάθηκε από πλευράς υπουργείου το ενδεχόμενο να γίνει στην περιοχή.

Αναλυτικότερα, στην ανοιχτή ενημερωτική συνάντηση που έγινε στο Τσοτύλι, ο δήμαρχος ενημέρωσε το σώμα προς έγινε πρόταση από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη να δημιουργηθεί  ένα προαναχωρησιακό κέντρο στα όρια του Δήμου Βοΐου.

Όπως είπε ο δήμαρχος, έγινε συνάντηση με τους επικεφαλής για να δει η δημοτική αρχή αν υπάρχει ενδιαφέρον, σε μια πρώτη φάση. «Πάμε βήμα προς βήμα, να δούμε τι είπε αυτό το κέντρο, αν θα υπάρχει κάποιο όφελος», είπε ο κ. Ζευκλής, διευκρινίζοντας ότι δεν πάρθηκε καμία απόφαση και δεν «επιβάλει» κανείς να γίνει κάτι.

Επίσης, ξεκαθάρισε πως έχουν γίνει συζητήσεις, με το υπουργείο να έχει δώσει μέρος του πλαισίου για το τι αφορά το Προαναχωρησιακό κέντρο, ένα κέντρο κλειστού τύπου, που «κρατούνται άνθρωποι που λαθραία μπήκαν στη χώρα, πέρασαν από τη διαδικασία του ασύλου και δεν τους δόθηκε. Από το νόμο πρέπει ή να απελαθούν ή να πάνε στη χώρα τους, μέχρι να γίνει αυτό πρέπει να κρατηθούν σε ένα χώρο. Είναι μια πολιτική της κυβέρνησης, που θέλει να δείξει στους ανθρώπους που δεν έχουν άσυλο, ότι δεν υπάρχει μέλλον στην Ελλάδα και δεν μπορούν να μείνουν ελεύθεροι έξω», τόνισε ο κ. Ζευκλής.

Ο κ. Ζευκλής τόνισε πως χειρίστηκε πολύ προσεκτικά το θέμα, έγινε άμεσα συνεδρίαση – συζήτηση, με στόχο να γίνει μια διερεύνηση για το τι τελικά θα «συναποφασιστεί» να γίνει στο δημοτικό συμβούλιο του Βοϊου, όπως είπε.

Επίσης, ενημέρωσε πως ήρθε κλιμάκιο στην περιοχή και είχε χώρους, ιδιοκτησίας του δήμου, μιας και υπάρχει η «βιασύνη» να γίνει αυτό σε διάστημα 10 μηνών.

Με τους μηχανικούς του δήμου «ξεδιάλεξαν» μια 10αδα ακινήτων, και το κλιμάκιο αξιολόγησε και προκρίθηκαν από πλευράς κλιμακίου δύο χώροι σε χωριά του Βοϊου, ένας κοντά στο Παρόχθιο Βοϊου, κοντά στο Χορηγό και ένας στο Αηδονοχώρι.

«Καμία απόφαση δεν πάρθηκε. Στόχος είναι να πάμε στο υπουργείο με όλες τις απορίες μας και να αποφασίσουμε. Το να πούμε όχι είναι πολύ απλό. Η συζήτηση γίνεται και προχωράει», είπε επίσης ο δήμαρχος.
Διευκρίνισε επίσης, ότι οι εν λόγω δομές είναι σαν «φυλακές» , τη διαχειρίζεται το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, έχουν διπλές περιφράξεις, και μέσα διαθέτουν μονάδα υγείας, αναψυκτήριο κ.λπ. Επίσης, προβλέπεται να γίνει διαγωνισμός για να προσληφθεί το προσωπικό, είναι δυναμικότητας 500 ατόμων και έχει ψηφιστεί και νόμος για μοριοδότηση, θέτοντας και το κομμάτι της εντοπιότητας ώστε να έχουν προβάδισμα στις προσλήψεις δίνοντας ανταποδοτικά κίνητρα στους κατοίκους.

VIDEO Βόιο εν οίδα ότι

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Στο Επίπεδο Α Γρεβενά και Φλώρινα – Στο επίπεδο Β Κοζάνη και Καστοριά – Τι μέτρα θα ισχύσουν

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Στο επίπεδο Α εντάσσονται οι ΠΕ σε Γρεβενά και Φλώρινα ενώ στο επίπεδο Β οι ΠΕ σε Κοζάνη ...