Αρχική > Uncategorized > Ο απαράδεκτος Τσέχος πρόεδρος – Του Χρήστου Παπαδόπουλου

Ο απαράδεκτος Τσέχος πρόεδρος – Του Χρήστου Παπαδόπουλου

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Ο ΜίλοςΖέμαν είναι πρόεδρος της Τσεχίας και πρώην ηγέτης του Τσέχικου Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος. Ο Τσέχος πρόεδρος κάλεσε την κυβέρνηση της χώρας του να αγνοήσει εντελώς τις αποφάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο στο προσφυγικό και να μην υποδεχθεί κανέναν πρόσφυγα.

«Η χώρα μας δεν μπορεί να αναλάβει το ρίσκο να γίνει στόχος τρομοκρατικών επιθέσεων όπως εκείνες στη Γαλλία και στη Γερμανία» ανέφερε ο Ζέμαν, υποστηρίζοντας πως η «αποδοχή μεταναστών καλλιεργεί το έδαφος για τρομοκρατικές επιθέσεις».

Ας γυρίσουμε το χρόνο πίσω κι ας πάμε στο μακρινό 1968. Τα τανκς του Συμφώνου της Βαρσοβίας εισβάλλουν στην ενιαία τότε Τσεχοσλοβακία. Η κυβέρνηση καθαιρείται, κι ένα κύμα διώξεων εξαπολύεται σ’ όλη τη χώρα. Χιλιάδες Τσεχοσλοβάκοι διαλέγουν το δρόμο της προσφυγιάς. Υπολογίζονται σε περίπου 100.000 οι Τσεχοσλοβάκοι που τότε ζήτησαν κι έλαβαν πολιτικό άσυλο σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης. Τώρα όμως, κάτω από διαφορετικές συνθήκες, η Πράγα δεν θέλει κανένα πρόσφυγα στην επικράτειά της.

Μόνο που οι Τσέχοι, κι όχι μόνο αυτοί, πρέπει να καταλάβουν ότι η έννοια της αλληλεγγύης δεν υφίσταται μόνο όταν εμείς την έχουμε ανάγκη. Ισχύει, πρέπει να ισχύει κι όταν την χρειάζονται άλλοι.

Στο μεταξύ, εμείς οι υπόλοιποι, όλο και περισσότερο καταλαβαίνουμε ότι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της σύγχρονης Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι τα κράτη-μέλη της Ανατολικής Ευρώπης που από την εμπειρία του υπαρκτού σοσιαλισμού πέρασαν κατ’ ευθείαν στην ενωμένη Ευρώπη δίχως να μετέχουν στις αξίες της.

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

ΚΤΕΛ Αστικών Γραμμών Πτολεμαΐδας: Το πρόγραμμα δρομολογίων από Δευτέρα 19 Απριλίου

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Δείτε επίσης στο E-PTOLEMEOS.GR: Το «καλάθι» που έπεσε κατά το χτεσινό εργατικό ατύχημα στον Άγιο Δημήτριο, όπου οι ...