Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Βαβλιάρας στο Top Channel για το πρόγραμμα 40 εκ. ευρώ της περιφέρειας – «Όλα έγιναν με συγκεκριμένους κανόνες της ΕΕ»- Τι απάντησε για τις προσπάθειες που γίνονται για νέα κονδύλια

Ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Βαβλιάρας στο Top Channel για το πρόγραμμα 40 εκ. ευρώ της περιφέρειας – «Όλα έγιναν με συγκεκριμένους κανόνες της ΕΕ»- Τι απάντησε για τις προσπάθειες που γίνονται για νέα κονδύλια

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του TOP CHANNEL, την Ρίτα Τσιούρα και τον Ζήση Πιτσιάβα μίλησε την Τρίτη ο αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικής Ανάπτυξης Γιώργος Βαβλιάρας, κληθείς να σχολιάσει μετά και τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί μετά την ανακοίνωση των δικαιούχων του προγράμματος της περιφέρειας Δ. Μακεδονίας των 40 εκ. ευρώ.

Ο κ. Βαβλιάρας είπε πως δεν έχει γίνει κανένα λάθος από την Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας, καθώς όλα έγιναν με τους συγκεκριμένους κανόνες της ΕΕ και επίσης ο ντόρος δημιουργήθηκε γιατί δεν κατάλαβαν ότι το πρόγραμμα αφορούσε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο και όχι τους επίμαχους μήνες που δεν άνοιξαν οι επιχειρηματίες που ωστόσο έχουν «απόλυτο δίκιο», όπως τόνισε.

Αναφέρθηκε στις προσπάθειες της περιφερειακής αρχής, πριν τις γιορτές, για να εξευρεθούν χρήματα για την ενίσχυση επιχειρήσεων που επλήγησαν ήδη από το πρώτο Lockdown.  Επίσης, σημείωσε ότι υπάρχει σε εξέλιξη διαδικασία ανεύρεσης χρημάτων και να κοπούν ενδεχομένως κονδύλια από άλλα έργα, για να καλυφθούν οι τωρινές ανάγκες. Τα κονδύλια αυτά μπορούν να ανέρχονται σε 15-60 ίσως και 20 εκ. ευρώ ενώ χρειάζεται και εθνική συμμετοχή.
Επίσης, αναφέρθηκε στις επαφές που γίνονται με τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη για το πρόγραμμα που αναμένεται κι άλλο, κάτι που σχολίασε ο κ. Βαβλιάρας «δεν είναι στο χέρι μας».
Ερωτηθείς για το εάν δικαιούταν να κάνει αίτηση στο πρόγραμμα, θα την έκανε, απάντησε πως «τι να σας πω; Αν η επιχείρησή μου για να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας, χρειάζεται ενίσχυση; Οι επιχειρήσεις μου σε όσες συμμετέχω, δεν είναι μέσα. Δεν το γνωρίζω γιατί δεν ασχολούμαι καλώς ή κακώς. Δεν γνωρίζω αν ο συνέταιρός μου και υπεύθυνος έκανε, δεν το γνωρίζω», απάντησε.

Για τους συναδέλφους του, απάντησε πως δεν είναι κανείς επαγγελματίας πολιτικός, αλλά οι επιχειρήσεις έχουν τα προβλήματά τους και ο καθένας κρίνει αν πρέπει να συμμετάσχει ή όχι.

Για την ανακοίνωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου και τις αιχμές του για μη επικοινωνία του με την Περιφερειακή Αρχή, που γίνεται «μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης», ο κ. Βαβλιάρας απάντησε πως το τηλέφωνό του είναι ανοιχτό ανά πάσα στιγμή και διατηρεί καλές σχέσεις. Είπε πως έχει κάνει πολλές συναντήσεις με τους θεσμικούς φορείς: «και με το ΕΒΕ υπάρχουν καλές σχέσεις και με τον πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου» και είπε πως αναφορικά με την ανακοίνωση απάντησε «θα το δω, να είστε σίγουροι».

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Επιστολή προς τον Υπ. Αγρ. Ανάπτυξης και τροφίμων Σ.Λιβανό των Συνεταιριστικών και Αγροτικών Συλλογικών Φορέων Π.Ε Καστοριάς & Π.Ε Φλώρινας, , σχετικά με το πρόβλημα εισόδου εργατών του πρωτογενούς τομέα

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων κο Λιβανό απέστειλαν οι Συνεταιριστικοί και Αγροτικοί Συλλογικοί Φορείς Π.Ε ...