Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Ο Ανδρέας Λυκουρέντζος απαντά σε ΚΡΙΣΙΜΕΣ ερωτήσεις αγροτών για αποζημιώσεις – κανονισμό ΕΛΓΑ – Μελλοντικό ενδεχόμενο ιδιωτικής ασφάλιση – ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Ο Ανδρέας Λυκουρέντζος απαντά σε ΚΡΙΣΙΜΕΣ ερωτήσεις αγροτών για αποζημιώσεις – κανονισμό ΕΛΓΑ – Μελλοντικό ενδεχόμενο ιδιωτικής ασφάλιση – ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Μια πολύ γόνιμη συζήτηση με αγροτικούς φορείς και αγρότες της περιοχής, πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα το πρωί στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Εορδαίας, στο πλαίσιο της παρουσίας του προέδρου του ΕΛΓΑ στην περιοχή. Ο κ. Λυκουρέντζος για πάνω από μία ώρα, είχε την ευκαιρία να απαντήσει σε επίκαιρα τεχνικά ερωτήματα γύρω από τη λειτουργία του ΕΛΓΑ, αλλά και τη σχέση του με τους ασφαλιζόμενους αγρότες. «Βγήκαν» αρκετές ειδήσεις, διασαφηνίστηκαν ζητήματα γύρω από τον τρόπο που αποδίδονται οι αποζημιώσεις, ενώ διαψεύσθηκαν σενάρια που κυκλοφορούν στον τύπο και έχουν ανησυχήσει τον αγροτικό κόσμο.

Απαντήθηκαν από τον Ανδρέα Λυκουρέντζο κρίσιμα εξατομικευμένα ερωτήματα, τα οποία αποτέλεσαν ευκαιρία για συζήτηση ανάμεσα στους αγρότες και τον Πρόεδρο του Οργανισμού. Συγκεκριμένα, καταγράφηκε η επιλογή από την πολιτική ηγεσία να μην γίνουν καθόλου διορθωτικές παρεμβάσεις στον κανονισμό του ΕΛΓΑ αλλά και στην νομοθεσία που τον διέπει, καθώς αυτό θα προκαλούσε αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών. Συνεπώς οι περαιτέρω καλύψεις που ζητούν οι αγρότες, δεν είναι δυνατόν να καλυφθούν με το υφιστάμενο θεσμικό και οικονομικό πλαίσιο. Ως αντίβαρο, ο πρόεδρος του οργανισμού, προέβαλλε την προσπάθεια του Υπουργού Μάκη Βορίδη, ώστε σε συνεννόηση με τους άλλους Υπουργούς Γεωργίας της Μεσογείου, να ζητήσουν περισσότερα κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις καλύψεις, με το μείζον επιχείρημα της δημιουργίας μεγάλων συνεπειών λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Σχετικά με το θέμα των προβλημάτων και καθυστερήσεων στις εκτιμήσεις των ζημιών και την πληρωμή των αποζημιώσεων, ειπώθηκε από τον Πρόεδρο ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια η οποία στο εσωτερικό του οργανισμού που αρχίζει να αποδίδει καρπούς, ενώ έκανε ειδική μνεία στο νέο πληροφοριακό σύστημα που πρόκειται να λειτουργήσει, με τη βοήθεια του οποίου οι εκτιμητές θα πηγαίνουν στο χωράφι με τον υπολογιστή τους έχοντας όλα τα γεωχωρικά του δεδομένα, θα αποστέλλουν στον οργανισμό ηλεκτρονικά το μέγεθος της ζημιάς, οπότε η αποζημίωση θα υπολογίζεται με ακρίβεια και σε πραγματικό χρόνο.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team