Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Ο Αλέξης Τσίπρας στα Σέρβια και τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου: «Αυτός ο τόπος έχει ιστορία. Συγχαρητήρια για την ομόφωνη απόφαση φιλοξενίας των προσφύγων»

Ο Αλέξης Τσίπρας στα Σέρβια και τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου: «Αυτός ο τόπος έχει ιστορία. Συγχαρητήρια για την ομόφωνη απόφαση φιλοξενίας των προσφύγων»

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Θερμή υποδοχή στον Αλέξη Τσίπρα επιφύλαξαν η δημοτική αρχή και οι κάτοικοι των Σερβίων, στην κεντρική πλατεία της πόλης σήμερα το πρωί κατά την επίσκεψη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή.

Ο Αλέξης Τσίπρας συμμετείχε στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα συνεδριάσεων, δίνοντας συχγαρητήρια για την ομόφωνη απόφαση του σώματος σχετικά με την αποδοχή της ομάδας προσφύγων που εδώ και λίγες μέρες φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο της Νεράιδας. «Ξέρω πως εδώ είναι ένας τόπος με βαριά ιστορία που έχει στηριχθεί σε ντόπιους, πρόσφυγες, πόντιους και όλοι σας δώσατε αγώνα για να μεγαλουργήσει η περιοχή», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και ζήτησε απ’ όλους να συνεχίσουν στην ίδια λογική.

Παράλληλα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε αναφορά και στο ζήτημα της απολιγνιτοποίησης, στεκόμενος στο ταμείο δίκαιης μετάβασης που αφορά όλη τη Δυτική Μακεδονία, όπως είπε. Ο Αλέξης Τσίπρας στη γραμμή που χάραξε από χθες για το συγκεκριμένο θέμα, μίλησε για τις 5-6 προϋποθέσεις που πρέπει να υπάρξουν ώστε να εφαρμοστεί το σχέδιο για το 2028, χωρίς και πάλι να σηκώσει τους τόνους απέναντι στην κυβέρνηση, πλην του χαρακτηρισμού «σχέδιο στον αέρα» που ανέφερε για την εξαγγελία του πρωθυπουργού.

Στην προσφώνησή του ο Δήμαρχος Σερβίων, Χρήστος Ελευθερίου, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ιστορία της περιοχής και τα δημοκρατικά ιδεώδη των πολιτών «για τα οποία πληρώσαμε βαρύ τίμημα». Παράλληλα στάθηκε και στην απόφαση του Δήμου να υποδεχθεί τους πρόσφυγες στη Νεράιδα σημειώνοντας πως «αυτός ο τόπος θα έχει πάντα μία ανοιχτή αγκαλιά για όσους το έχουν ανάγκη». Παράλληλα ο κ. Ελευθερίου χαρακτήρισε «σωστή» την απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τη διάσπαση των δήμων Σερβίων και Βελβεντού, ζητώντας όμως στήριξη και πρωτοβουλίες από την κεντρική εξουσία ώστε να υπάρξει επανεκκίνηση.

Ο Δήμαρχος έδωσε εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου στον Αλέξη Τσίπρα, μία έκδοση με την ιστορία των Σερβίων καθώς και μία τιμητική πλακέτα, με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να σχολιάζει: «Πήρα πλακέτα στα Σέρβια και όχι στο Βελβεντό».

Λίγο νωρίτερα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε συνάντηση με το Δήμαρχο Σερβίων, Χρήστο Ελευθερίου, ο οποίος του δώρισε ένα λεύκωμα του Δήμου με την σχετική αφιέρωση να αναφέρεται στα τρία «Α» όπως τόνισε: «Αλέξης, Αριστερά, Αλιάκμονας. Εύχομαι η Αριστερά να γίνει ένα μεγάλο ποτάμι όπως ο Αλιάκμονας», είπε ο Χρήστος Ελευθερίου στον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος απάντησε: «Τα μεγάλα ποτάμια χρειάζονται και πολλά μικρά ρυάκια».

Στα Σέρβια βρέθηκε και αντιπροσωπεία από το Δήμο Βελβεντού με επικεφαλής την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία ευχαρίστησε τον Αλέξη Τσίπρα για την απόφαση της κυβέρνησής του να γίνει ξανά ο Δήμος Βελβεντού αυτόνομος με το νόμο του «Κλεισθένη».

Από τη συνεδρίαση απείχε η παράταξη της Ρίτσας Σπυρίδου, η οποία με ανακοίνωσή της υποστήριξε πως η επίσκεψη Τσίπρα εντάσσεται στα πλαίσια της διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ και εξυπηρετεί μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Επίσης και η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης δεν έδωσε το παρών στη συνεδρίαση. Στην τοποθέτησή του ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Βασίλης Κωνσταντόπουλος, τόνισε πως ήταν υποχρέωση όλων των παρατάξεων να βρίσκονται στη συνεδρίαση καθώς δεν πρόκειται για κομματική συνεδρίαση.

Ζήσης Πιτσιάβας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Ζήσης Πιτσιάβας