Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Ο Αλέξης Τσίπρας για τη ΔΕΗ από τη ΔΕΘ: «Ειδικός στην απαξίωση της δημόσιας περιουσίας ο Χατζηδάκης»

Ο Αλέξης Τσίπρας για τη ΔΕΗ από τη ΔΕΘ: «Ειδικός στην απαξίωση της δημόσιας περιουσίας ο Χατζηδάκης»

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Μοντέλο «Ολυμπιακής» βλέπει για τη ΔΕΗ ο πρώην Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, χαρακτηρίζοντας τον Υπουργό Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη «ειδικό» για τέτοιες αποστολές.

Ο κ. Τσίπρας απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τη ΔΕΗ, στη συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ, υποστήριξε πως το manual του φιλελευθερισμού είναι απαξίωση της δημόσιας περιουσίας και στη συνέχεια η πώλησή της: «Ο κ. Χατζηδάκης το έχει ξανακάνει και είναι ειδικός στο να το ξανακάνει», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα υπερασπιζόμενος το έργο της κυβέρνησής του σχετικά με τη ΔΕΗ, τόνισε πως την επιχείρηση δεν την οδήγησε στο γκρεμό η κοινωνική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ αλλά οι πολιτικές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ από το 2010 και μετά.

Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην πολιτική μείωσης των τιμολογίων, τον περιορισμό του δανεισμού της επιχείρησης, τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ και την κατάργηση του σχεδίου της «Μικρής ΔΕΗ».

«Εμείς αυτά καταφέραμε. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με το καλημέρα αυξάνει τα τιμολόγια και επιβαρύνει με τα 500εκ. ευρώ τα ελληνικά νοικοκυριά», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Zήσης Πιτσιάβας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Ζήσης Πιτσιάβας