Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Παραπολιτικά > Νέες εκδόσεις: Ποιητική συλλογή της Ζαφειρίας Φούκα – Νικολαΐδου – Από τα Παραπολιτικά του Παλμού της Τετάρτης 5 Φεβρουαρίου

Νέες εκδόσεις: Ποιητική συλλογή της Ζαφειρίας Φούκα – Νικολαΐδου – Από τα Παραπολιτικά του Παλμού της Τετάρτης 5 Φεβρουαρίου

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Με ιδιαίτερα χαρά κρατάμε στα χέρια μας, το νέο πόνημα της Ζαφειρίας Φούκα – Νικολαΐδου, που εκδόθηκε το 2019.
Πρόκειται για μια ποιητική συλλογή σε μία εξαιρετικά καλαίσθητη έκδοση 240 σελίδων περίπου, που η ανάγνωσή της τέρπει όλους τους αναγνώστες.
Βέβαια η κ. Φούκα είναι πολύ γνωστή στο αναγνωστικό κοινό, αφού ο ΕΟΡΔΑΪΚΟΣ ΠΑΛΜΟΣ έχει το προνόμιο να συνεργάζεται επί πολλά χρόνια μαζί της, δημοσιεύοντας πλήθος εργασιών της.
Η Ζαφειρία Φούκα κατάγεται από το πανέμορφο Βελβεντό, έχοντας ζήσει για αρκετά χρόνια στην Πτολεμαΐδα, όπου πήγε γυμνάσιο, αλλά και από την πόλη μας γνώρισε τον σύζυγό της.
Είναι παντρεμένη με τον Ξενοφώντα Νικολαΐδη, γόνο της Ιστορικής οικογένειας Ανανία και Δέσποινας Νικολαΐδη.
Εργατικότατη, σπουδαγμένη και πολυταξιδεμένη έζησε 23 χρόνια σε διάφορες πόλεις της Αμερικής και επιστρέφοντας ζει μόνιμα στην Αθήνα.
Το καλοκαίρι το περνά στα πάτρια εδάφη, στο δροσερό και πράσινο Βελβεντό, ενώ τακτικά επισκέπτεται την πόλη της Πτολεμαΐδας, όπου έχει πολλούς φίλους και συγγενείς.
Η εξαιρετική ποιητική συλλογή, της Ζαφειρίας Φούκα – Νικολαΐδη είναι αφιερωμένη στη μνήμη των αδελφών της, Ουρανίας και Αθηνούλας.
Καλοτάξιδο το βιβλίο.

Δείτε όλα τα Παραπολιτικά εδώ…

Παρακαλώ να υπάρχει ΕΝΕΡΓΟΣ σύνδεσμος.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team