Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Να σταματήσουμε τον οδοστρωτήρα στα εργασιακά δικαιώματα – Κάλεσμα του ΠΑΜΕ στην απεργιακή συγκέντρωση της Κοζάνης

Να σταματήσουμε τον οδοστρωτήρα στα εργασιακά δικαιώματα – Κάλεσμα του ΠΑΜΕ στην απεργιακή συγκέντρωση της Κοζάνης

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


 

Απεργιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με εντολή της Ε.Ε. του ΔΝΤ και του ΣΕΒ, πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι το ΠΑΜΕ στην κεντρική πλατεία Κοζάνης.

dsc_0211

Οι διοργανωτές από το βήμα της συγκέντρωσης κατήγγειλαν ότι «εξαπολύουν νέο οδοστρωτήρα σε ό,τι έχει απομείνει από εργατικά λαϊκά δικαιώματα και απαιτούν σιωπή νεκροταφείου από τους εργαζόμενους». Μιλώντας στους συγκεντρωμένους ο Ζήσης Κατσάνος, στέλεχος του ΠΑΜΕ και αντιπρόεδρος του νομαρχιακού Τμήματος Κοζάνης της ΑΔΕΔΥ, σημείωσε ότι «ο νέος γύρος επίθεσης είναι αποφασισμένος εδώ και καιρό από την  κυβέρνηση, το κουαρτέτο, Ε.Ε. και ΔΝΤ, τον ΣΕΒ και τις άλλες εργοδοτικές ενώσεις, τα κόμματα που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο, τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Θέλουν με κάθε τρόπο ακόμα πιο φτηνά εργατικά χέρια. Θέλουν να καταργήσουν ό,τι έχει απομείνει σε εργατικό δικαίωμα και απαιτούν να μην υπάρχουν αντιδράσεις και να συνεχίζεται απρόσκοπτα η συντριβή των δικαιωμάτων του λαού, οι διαπραγματεύσεις με στόχο την αύξηση των κερδών τους. Ακόμα περισσότερο η ανοχή, η αδράνεια θα αξιοποιηθεί για να εμφανίσουν και τον λαό σύμφωνο και υποστηρικτή της άγριας αντιλαϊκής πολιτικής. Βιομήχανοι, εφοπλιστές, μεγαλέμποροι και τραπεζίτες, όλοι αυτοί που δεν ξέρουν τι έχουν στα θησαυροφυλάκια της Ελβετίας και αλλού, διατάζουν τους άνεργους, τους μερικά απασχολούμενους, τους απλήρωτους και κακοπληρωμένους, τον φτωχό εργαζόμενο λαό, να βγάλει τον σκασμό! Αυτό εννοούν όταν μιλάνε για συναίνεση».

Ο ομιλητής έκανε λόγο για οδοστρωτήρα που πέρασε και περνά πάνω από τα εργασιακά δικαιώματα, όπως:

– Η απελευθέρωση των απολύσεων και η αύξηση του ορίου από 5% σε 10% στο δημόσιο, σε όσους αξιολογούνται από 0-24.

– Συλλογικές συμβάσεις εργασίας στο δημόσιο με παραπέρα μισθολογική καθήλωση, πάγωμα μισθολογικών κλιμακίων, κατάργηση εφάπαξ, κατάργηση όσων επιδομάτων  έχουν απομείνει, σφαγή στα προνοιακά επιδόματα.

– Παραπέρα επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, δηλαδή της δουλειάς λάστιχο με 300 – 400 ευρώ μισθό.

– Νέα μεγάλη μείωση αφορολόγητου ορίου για μισθωτούς και συνταξιούχους στα 5.000 ευρώ από τα 8.600.

– Δικαίωμα στους εργοδότες να απαντούν με λοκ άουτ στους αγώνες των εργαζομένων.

– Νέος συνδικαλιστικός νόμος για τον περιορισμό και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ κάλεσε σε «απεργιακό ξεσηκωμό απέναντι στη σύγχρονη σκλαβιά», προσθέτοντας πως «επιστρέφουμε ως απαράδεκτα τα πορίσματά τους, τις συμφωνίες τους. Απαιτούμε δικαιώματα στην εργασία και τη ζωή, με βάση την εποχή μας – τον 21ο αιώνα και τις ανάγκες μας».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το Νομαρχιακό Τμήμα Κοζάνης της ΑΔΕΔΥ, δεν πραγματοποίησε απεργιακή συγκέντρωση στην Κοζάνη, όπως έπραττε συνήθως, αλλά προτίμησε να εκδώσει μία ανακοίνωση με την οποία καλούσε τον κόσμο στη συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ της Θεσσαλονίκης, στο άγαλμα Βενιζέλου, όπου φυσικά δεν πήγε κανείς.

dsc_0224 dsc_0222 dsc_0220 dsc_0207 dsc_0205

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας