Αρχική > Αρθρογραφία > Ν. Σαμαράς (Δντης Ορθοπαιδικής Μποδοσάκειο): «Η πολιτεία να αναμορφώσει το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του ΕΣΥ για να γίνει ελκυστικό στην προσέλευση γιατρών»

Ν. Σαμαράς (Δντης Ορθοπαιδικής Μποδοσάκειο): «Η πολιτεία να αναμορφώσει το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του ΕΣΥ για να γίνει ελκυστικό στην προσέλευση γιατρών»

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Μήνυμα του Δ/ντη Ορθοπαιδικής στο Μποδοσάκειο, Νίκου Σαμαρά:

«Το νέο μας ακτινοσκοπικό μηχάνημα στο χειρουργείο, κόστους 150.000 ευρώ, από χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ. Ένα εργαλείο που θα μας διευκολύνει τα μέγιστα στις χειρουργικές μας επεμβάσεις. Συγχαρητήρια στο γραφείο προμηθειών, την επικεφαλής Κυρία Θεοδώρα Σαμαρά (συνωνυμία) και τους – τις συνεργάτες της για τον άρτιο φάκελο, που σε συνδυασμό με την πολιτική βούληση των διοικήσεων του Νοσοκομείου είμαστε πρώτοι στην απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων. Αυτό όμως που συνιστά επιτακτική ανάγκη και οφείλει η Πολιτεία-κυβέρνηση να κινηθεί άμεσα, είναι ο εκσυγχρονισμός-αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του ΕΣΥ, για να γίνει ελκυστικό στην προσέλευση ιατρών. Να σημειώσω ότι οι περισσότερες προκηρύξεις πρόσληψης ιατρών πανελλαδικά, κυρίως στα επαρχιακά νομαρχιακά νοσοκομεία, καταλήγουν άγονες, λόγω της απροθυμίας των ιατρών να ενταχθούν στο ΕΣΥ. Ένα ΕΣΥ, όπου οι έννοιες της αξιολόγησης, του ελέγχου, της λογοδοσίας – όπως άλλωστε και σε όλο το Δημόσιο-είναι παντελώς άγνωστες. Όπου η εργασία και σήμερα δεν είναι μετρήσιμο μέγεθος και επομένως και η επιβράβευση της. Αυτό είναι κίνητρο και όχι η οριζόντια αύξηση μισθών….». 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Η Ανάσταση παντού και στον Άγιο Διονύσιο Βελβεντού. Tου παπαδάσκαλου Κωνσταντίνου Ι. Κώστα

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Στον Άγιο Διονύσιο Βελβεντού, της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης, τελέσαμε την Ανάσταση (σύμφωνα και με την Εγκύκλιο ...