Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Ν. Κοζάνης: Μεγάλα ποσοστά συμμετοχής των μαθητών δημοτικών και νηπιαγωγείων την πρώτη ημέρα επιστροφής στο σχολείο!

Ν. Κοζάνης: Μεγάλα ποσοστά συμμετοχής των μαθητών δημοτικών και νηπιαγωγείων την πρώτη ημέρα επιστροφής στο σχολείο!

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Επιστροφή στα ….θρανία σήμερα για χιλιάδες μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ανά την επικράτεια, με τα ποσοστά στο νομό Κοζάνης να δείχνουν μεγάλη συμμετοχή συμμετοχής την πρώτη ημέρα στο σχολείο μετά το κλείσιμο λόγω covid19. Σύμφωνα με τον διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Νομού Κοζάνης Ιωάννη Γκαμπούρα, σήμερα πήγε στο σχολείο σε ότι αφορά τα δημοτικά σχολεία το 75 % των εγγεγραμμένων μαθητών. Αυτό αφορά όσους μαθητές προβλέπονταν να πάνε σήμερα στο σχολείο , μιας και με βάση τα μέτρα, οι μαθητές χωρίστηκαν σε βάρδιες , με τους μισούς να παρακολουθούν μαθήματα Δευτέρα Τετάρτη και Παρασκευή και τους άλλους Τρίτη και Πέμπτη.

Επίσης απουσίασε ένα ποσοστό 6 % λόγω ύπαρξης ευπαθών ομάδων στην οικογένεια και ένα 7 % χωρίς να υπάρχουν ευπαθείς ομάδες. Σε ότι αφορά τα νηπιαγωγεία, πήγε στο σχολείο το 72% των μαθητών στο νομό Κοζάνης, με το 6% να απουσιάζει λόγω ευπαθών ομάδων. Ήταν αναμενόμενη η συμμετοχή των μαθητών σε αυτά τα ποσοστά με βάση την εικόνα που υπήρχε και από τους διευθυντές των σχολείων τις προηγούμενες ημέρες, μετά από σχετικές επικοινωνίες με τους γονείς των μαθητών, τόνισε ο κ. Γκαμπούρας. Ειδικά σε ο,τι αφορά τα νηπιαγωγεία, ο κ. Γκαμπούρας απάντησε σχετικά πως μετά και την ενημέρωση που είχαν οι διευθυντές εκπαίδευσης μέσω τηλεδιάσκεψης με τους γιατρούς του ΕΟΔΥ, τους επισημάνθηκε πως αυτό που μετράει περισσότερο είναι να παραμένουν τα παιδιά χωρισμένα σε ομάδες, αφού φυσικά λαμβάνονται τα σχετικά μέτρα προφύλαξης όπως τήρηση αποστάσεων , καθαριότητα κλπ. Να σημειωθεί πως όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας είναι εφοδιασμένα με αντισηπτικά, είδη καθαριότητας κλπ και λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης.

Βάσω Σάφη

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Βάσω Σάφη