Αρχική > Uncategorized > Μπήκε το στέγαστρο στο ιστορικό ερπυστριοφόρο στο Μουσείο Πτολεμαΐδας

Μπήκε το στέγαστρο στο ιστορικό ερπυστριοφόρο στο Μουσείο Πτολεμαΐδας

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Τοποθετήθηκε το προστατευτικό στέγαστρο πάνω από το ιστορικό ερπυστριοφόρο της δεκαετίας του 1930, το οποίο πήρε μέρος στο έπος του 1940, καθώς επιτάχθηκε από το Επιτελείο Στρατού, και το οποίο εκτίθεται στο προαύλιο του Παλαιοντολογικού και Ιστορικού Μουσείου της Πτολεμαΐδας από το Σεπτέμβριο του 2016.

Βέβαια αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη κάποιες οικοδομικές εργασίες πέριξ  του τσιμεντένιου βάθρου πάνω στο οποίο έχει τοποθετηθεί το ιστορικό ερπυστριοφόρο, καθώς πρόκειται να τοποθετηθούν τις επόμενες μέρες και προστατευτικά κιγκλιδώματα.

Η κατασκευή στεγάστρου για το εν λόγω ιστορικό ερπυστριοφόρο, το οποίο αποτελεί ένα από τα πιο πρόσφατα αποκτήματα του Μουσείου Πτολεμαΐδας, αποτελούσε υπόσχεση της δημοτικής αρχής Εορδαίας ήδη από τον Οκτώβριο του 2016, που είχαν πραγματοποιηθεί τα επίσημα αποκαλυπτήρια του εκθέματος αυτού. Το κόστος κατασκευής του στεγάστρου αυτού είχε αρχικό προϋπολογισμό περί τις  27.000 ευρώ, στον περιλαμβάνονταν και οι προβλεπόμενες οικοδομικές εργασίες οι οποίες ολοκληρώνονται τις επόμενες ημέρες.

Το ερπυστριοφόρο αυτό όχημα, τύπου “Caterpillar D7” περιήλθε στην κυριότητα του Μουσείου Πτολεμαΐδας τον Ιούνιο του 2006, μετά από δωρεά των κληρονόμων της εταιρείας Παυλίδη- Αδαμοπούλου κ.κ. Νικόλαου Παυλίδη Κων/νου Παυλίδη. Η  εταιρεία Παυλίδη – Αδαμοπούλου αγόρασε το ερπυστριοφόρο όχημα στα μέσα της δεκαετίας του ’30 για τις ανάγκες αποκάλυψης λιγνίτη στην περιοχή της Εορδαίας, ωστόσο, λόγω ότι δεν έφθασαν ποτέ κάποια εξαρτήματα από την Αμερική χρησιμοποιήθηκε τελικά για αγροτικές εργασίες στον κάμπο της Εορδαίας.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Εκτός Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας ο Αντώνης Δασκαλόπουλος- Σε αργία μέχρι τη λήξη της θητείας της τρέχουσας θητείας

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Σε αργία από το Περιφερειακό Συμβουλίο Δυτικής Μακεδονίας, μέχρι τη λήξη της τρέχουσας αυτοδιοικητικής περιόδου, τέθηκε με απόφαση ...