Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Μπάσκετ: Επιστροφή της Παναχαϊκής στις εθνικές κατηγορίες με τον Πτολεμαϊδιώτη Σαμψών Χαριτωνίδη στη διοίκηση

Μπάσκετ: Επιστροφή της Παναχαϊκής στις εθνικές κατηγορίες με τον Πτολεμαϊδιώτη Σαμψών Χαριτωνίδη στη διοίκηση

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Η Παναχαϊκή επέστρεψε στις Εθνικές Κατηγορίες του Μπάσκετ μετά από 10 χρόνια, ενώ παλαιότερα το ’87 είχε παίξει στην Β΄εθνική (δεν υπήρχε τότε Α2).

Κάποιος θα αναρωτηθεί και τι μας ενδιαφέρει εμάς τι γίνεται στη Πάτρα;;

Μας ενδιαφέρει αν σκεφτούμε πως στη διοίκηση της είναι ένα παιδί που έπαιξε μπάσκετ στον Αρίων, μεγάλωσε στη Πτολεμαΐδα αλλά οι σπουδές αρχικά και στη συνέχεια ο «έρωτας» τον έστειλαν και τον κράτησαν στη Πάτρα.

 

Ο λόγος για τον Σαμψών Χαριτωνίδη που ζει πλέον μόνιμα στη Πάτρα και είναι ενεργό μέλος του Δ.Σ. της αγαπημένης Παναχαϊκής των Πατρινών, έχοντας τα φόντα να βρεθεί ξανά σε ακόμη υψηλότερες κατηγορίες και να αποτελέσει πρωταγωνιστικό μέλος της μεγάλης μπασκετικής παράδοσης της πόλης, μαζί με τον Προμηθέα και τον Απόλλων.

 

Ο Σαμψών αρχικά, στην ηλικία των 10 χρόνων επιλέχθηκε στο κρατικό πρόγραμμα για την ανάδειξη αθλητών με την ονομασίας ‘ΤΑΛΕΝΤΑ’, το οποίο παρακολούθησε μέχρι 12 ετών. Μετά από παρότρυνση του πατέρα του έγινε μέλος και μεγάλωσε στις ακαδημίες του Φ.Σ. Αρίων Πτολεμαΐδας, συμμετέχοντας στο παιδικό, εφηβικό και αντρικό τμήμα καλαθοσφαίρισης της ομάδας.

Κατά την περίοδο 1997-98, συμμετείχε στο ανδρικό τμήμα κατακτώντας το Πρωτάθλημα Ανδρών της Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ. με αποτέλεσμα την άνοδο στην Γ” Εθνική Κατηγορία Ανδρών. Η ομάδα έπαιξε σε αυτήν για δύο χρόνια, μέχρι και την περίοδο 1999-2000, οπότε και υποβιβάστηκε στο τοπικό του πρωτάθλημα.

Το 2000 άφησε τη γενέτειρά του για να σπουδάσει Πολ. Μηχανικός στο Α.Τ.Ε.Ι. Πάτρας και συνέχισε την ενασχόλησή του με το αγαπημένο του άθλημα, παίζοντας σε Ολυμπιάδα Πατρών (Γ’ εθνική), ΕΑΠ (Γ’ εθνική- φώτο κάτω),

Δάφνη (με προπονητή τον Μ. Γιατρά, νυν προπονητής του Προμηθέα Πατρών), Γλαύκο, Απολωνιάδα  (Γ΄ εθνική) Ανδραβίδα και Παναχαϊκή με την οποία αναδειχθήκε πρωταθλητής στην ΕΣΚΑΗ το 2010.

Μετά από τραυματισμό πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, αποφάσισε να μη συνεχίσει στη Γ΄ εθνική.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη πορεία της αθλητικής του σταδιοδρομίας υπήρξαν αρκετές προτάσεις για να πάρει μεταγραφή σε ομάδες μεγαλύτερων κατηγοριών, όμως τελικά προτίμησε την αφοσίωσή στις σπουδές του.

Το έτος 2016 επέστρεψε στην ομάδα της Παναχαϊκής ως μέλος του Δ.Σ. ερασιτεχνικής και Γενικός Αρχηγός  στο τμήμα του μπάσκετ, με αποκορύφωμα την κατάκτηση του πρωταθλήματος ΕΣΚΑΗ 2018-2019.

Συνεχίζει και διατηρεί τη θέση του Γ.Α. και επιπρόσθετα μετά από εκλογές που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. της ερασιτεχνικής Παναχαϊκής, εκλέχθηκε ξανά αναλαμβάνοντας και πάλι τα καθήκοντα του Γενικού Γραμματέα.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Θεόφιλος Ηλιάδης

Αθλητικογράφος του e-ptolemeos.gr. Ασχολείται με το αθλητικό ρεπορτάζ από το 1990. Είναι πτυχιούχος του ΤΕΙ Μηχανολογίας Κοζάνης.