Αρχική > Ενέργεια > Μουσουρούλης και Μαντζούφας στην Κυβερνητική Επιτροπή για την ενέργεια

Μουσουρούλης και Μαντζούφας στην Κυβερνητική Επιτροπή για την ενέργεια

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Η γενική γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πόρων του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) Αλ. Σδούκου ορίζεται ως πρόεδρος της Κυβερνητικής Επιτροπής για την ενέργεια και το κλίμα. Παράλληλα θα συμμετάσχουν σ’ αυτήν ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής του Σχεδίου Δίκαιης Μετάβασης Κ. Μουσουρούλης, λόγω της σημασίας των πολιτικών για την απολιγνιτοποίηση, και ο διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού Ταμείου Ανάκαμψης Νίκος Μαντζούφας, λόγω της σημαντικής εμπλοκής του Ταμείου στη χρηματοδότηση αρκετών έργων.

Οι αλλαγές για την ενέργεια και το κλίμα

Οι αλλαγές περιλαμβάνονται στην τροποποιημένη πράξη του υπουργικού συμβουλίου για τη σύσταση, συγκρότηση και λειτουργία της Κυβερνητικής Επιτροπής για την ενέργεια και το κλίμα. Το θέμα παρουσιάστηκε στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου από τον ΥΠΕΝ Κ. Σκρέκα. Η επιτροπή ήταν υπεύθυνη για την σύνταξη του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα (Ε.Σ.Ε.Κ.), που υποβλήθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Δεκέμβριο του 2019 και βάσει του οποίου η χώρα μας αναλαμβάνει φιλόδοξους ενεργειακούς και κλιματικούς στόχους έως το 2030.

ΥΠΕΝ: Αύξηση εκπροσώπων και εμπειρογνωμόνων

Με βάση τη νέα συμφωνία στην Ευρωπαϊκή Ενωση με την οποία τίθενται ακόμα πιο φιλόδοξοι στόχοι για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα μέχρι το 2030, η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές και στους στόχους του Ε.Σ.Ε.Κ.  Στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο αποφασίστηκε, τέλος, να αυξηθούν -λόγω της απαιτητικότητας και του τεχνικού χαρακτήρα των θεμάτων που καλείται να επιλύσει η συσταθείσα Ομάδα Εργασίας Παρακολούθησης Ε.Σ.Ε.Κ.-  οι εκπρόσωποι του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας από 3 σε 5 και οι εξειδικευμένοι εξωτερικοί εμπειρογνώμονες επίσης από 3 σε 5.

Πηγή: https://www.powergame.gr/

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

ΓΕΝ.Ο.Π./ΔΕΗ- Κ.Η.Ε: 28 Απριλίου – Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Η πανδημία του COVID-19 επηρέασε σημαντικά κάθε τομέα της ανθρώπινης δραστηριότητας και ασφαλώς τον κόσμο της εργασίας και ...