Αρχική > Slider > Μόνο τα επείγοντα θα εξυπηρετεί το ΕΚΑΒ στη Δυτ. Μακεδονία – Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν από σήμερα οι εργαζόμενοι  

Μόνο τα επείγοντα θα εξυπηρετεί το ΕΚΑΒ στη Δυτ. Μακεδονία – Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν από σήμερα οι εργαζόμενοι  

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

EKAV

Σε Επίσχεση Εργασίας επ’ αόριστον προχωρά από σήμερα Τετάρτη 9 Δεκεμρίου το προσωπικό του ΕΚΑΒ στη Δυτική Μακεδονία, καθώς το Εργασιακό τους Σωματείο αποφάσισε τη συμμετοχή του στην πανελλαδική κινητοποίηση που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού ΕΚΑΒ, με αποτέλεσμα το ΕΚΑΒ στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας να λειτουργεί πλέον με προσωπικό ασφαλείας για να εξυπηρετούνται μονάχα τα επείγοντα περιστατικά.

«Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ προχωρούμε σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών μας, γιατί δεν δόθηκε καμία απάντηση από το Υπουργείο Υγείας στα αιτήματά μας για καταβολή και δεδουλευμένων, της υπερωριακής αποζημίωσης και των εκτός έδρας μετακινήσεων», ανέφερε ο πρόεδρος του  Εργασιακού Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας, Θωμάς Σαραφίδης, μιλώντας στον «Π».

sarafidis

Ο κ. Σαραφίδης εξήγησε ότι σε συνάντηση που είχε η Ομοσπονδία του Προσωπικού ΕΚΑΒ στις 24 Νοεμβρίου 2015 με τον Αναπλ. Υπουργό Υγείας κ. Πολάκη, ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα έδινε απαντήσεις και λύσεις έως τις 26/11/2015 στα σοβαρά προβλήματα που του έθεσε. «Όμως, όχι  μόνο δεν δόθηκε καμία λύση μέχρι σήμερα από το υπουργείο αλλά αντίθετα προχώρησαν σε περικοπή από 1/1/2016 των Φύλλων Πορείας, της Δαπάνης Στολής και της Ασφάλισης λόγου της Επικινδυνότητας του Επαγγέλματος», σημείωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων ΕΚΑΒ στη Δυτική Μακεδονία.

Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ δήλωσε μάλιστα ότι «η κατάσταση όσο και πάει και χειροτερεύει, επειδή τα 5 νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας δεν έχουν στελεχωμένες τις κλινικές και τα τμήματά τους και αναγκάζονται να ζητούν τη συνδρομή του ΕΚΑΒ για την μεταφορά ασθενών σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και των Ιωαννίνων, με αποτέλεσμα να προξενείται σοβαρό διαχειριστικό πρόβλημα στη λειτουργία του ΕΚΑΒ γιατί δεσμεύεται ένα ασθενοφόρο για 4-5 ώρες και προσωπικό το οποίο δεν επαρκεί, χωρίς καν να πληρώνεται το προσωπικό υπερωριακή απασχόληση.»

«Δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στο έργο του ΕΚΑΒ γιατί επιφορτιζόμαστε να κάνουμε τις διακομιδές ασθενών των πέντε νοσοκομείων της περιφέρειάς μας σε νοσοκομεία του κέντρου», συμπλήρωσε ο κ. Σαραφίδης και σημείωσε ότι αν και τα περισσότερα νοσοκομεία έχουν ασθενοφόρα δεν μπορούν να κάνουν μόνα τους τις διακομιδές ασθενών γιατί δεν έχουν οδηγούς ασθενοφόρων, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται με το έργο των διακομιδών το ελλιπές προσωπικό του ΕΚΑΒ.

Ο κ. Σαραφίδης τόνισε ότι «το πρόσθετο αυτό έργο των διακομιδών έχει ως συνέπεια να βγαίνουν μονάχα 9 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ το 24ωρο όταν θα έπρεπε να βγάζουμε 16-20 ασθενοφόρα το 24ωρο, αλλά δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο γιατί το προσωπικό δεν επαρκεί αφού δεν γίνονται προσλήψεις.»

Με την κινητοποίησή τους οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ διεκδικούν:

– Εκτός Έδρας μετακινήσεις και Δεδουλευμένες  Αποδοχές από το 2014

– Δεδουλευμένες Αποδοχές ( Νυχτερινά – Αργίες) από τον 2015

– Την  Εφαρμογή Της Νομοθεσίας για την Υγιεινή  και Ασφάλεια.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη