Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου και την Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου και την Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και την Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, θα υπογραφεί το επόμενο διάστημα, ενώ το θέμα συζητήθηκε στο περιφερειακό συμβούλιο, κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που γίνεται ένα τέτοιο εγχείρημα, με τον πρύτανη του ιδρύματος κ. Θεοδουλίδη να απαριθμεί σε πόσα πολλά ζητήματα έχουν στηριχθεί το ίδρυμα από την περιφέρεια, όπως η πανεπιστημιούπολη κ.α.

«Θα συμμετέχουμε στη σχεδίαση της προγραμματικής περιόδου 2021-2027 και θα θέλαμε να είναι ο πρώτος φορέας που θα απευθύνεται η περιφέρεια για την επίλυση οποιουδήποτε τεχνικού προβλήματος που έχει», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδουλίδης, λέγοντας πως το ίδρυμα μπορεί να δώσει τα φώτα του.

«Με το σημερινό σύμφωνο συνεργασίας γίνεται ένα πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση στήριξης του πανεπιστημίου, κάτι που είχε εξαγγελθεί από την κυβέρνηση ως ένα από τα 12 μέτρα της περιοχής για την απολιγνιτοποίηση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδουλίδης, ενώ λίγο νωρίτερα ο περιφερειάρχης είχε θέσει το πλαίσιο της συνεργασίας αυτής.

Για το θέμα αναφέρθηκε και ο π. περιφερειάρχης Θ. Καρυπίδης ζήτησε να συνεχίσει η περιφερειακή αρχή να εμπιστεύεται το ίδρυμα και να λαμβάνει νέες πρωτοβουλίες για τη στήριξή του, κάνοντας αναφορά σε ό,τι έχει γίνει ειδικά στην πανεπιστημιούπολη. Επίσης, δήλωσε πως στηρίζει την πρωτοβουλία για το μνημόνιο συνεργασίας.

Από την πλευρά της η Γ. Ζεμπιλιάδου δήλωσε ικανοποιημένη που αυτή η συνεργασία μπαίνει σε μια επίσημη τροχιά για τα θέματα του πανεπιστημίου, ζητώντας να μη μείνει στα χαρτιά το μνημόνιο συνεργασίας.

Τις διαφωνίες της Λαϊκής Συσπείρωσης με το μνημόνιο συνεργασίας εξέφρασε ο κ. Χαστάς, καταψηφίζοντάς το, ενώ απουσίαζε ο Στ. Πράσσος.

 

 

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Βάσω Σάφη