Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Ιωάννη Κιοσέ για την 108η Επέτειο των Ελευθερίων της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας από τον Τουρκικό ζυγό

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Ιωάννη Κιοσέ για την 108η Επέτειο των Ελευθερίων της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας από τον Τουρκικό ζυγό

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Η φετινή 108η επέτειος των Ελευθερίων της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, λόγω των μέτρων που εφαρμόζονται για τον περιορισμό της μετάδοσης της πανδημίας (covid-19), είχε διαφορετικό εορταστικό τόνο στη Κέλλη (3 Νοεμβρίου) και το Αμύνταιο (6 Νοεμβρίου). Ενώ η επιβολή καθολικού lockdown σ΄ όλη τη χώρα από το Σάββατο 07 Νοεμβρίου 2020, οδήγησε στην ακύρωση αντίστοιχων εκδηλώσεων σε Βεύη (7 Νοεμβρίου), Φλώρινα (8 Νοεμβρίου) και Πρέσπες (15 Νοεμβρίου).
Η πραγματοποίηση των εκδηλώσεων τιμής και μνήμης για την απελευθέρωση από τον Τουρκικό ζυγό, έχει σκοπό να υπενθυμίζει στον Ελληνικό Λαό τα ιδανικά της Δημοκρατίας και της Ανθρώπινης Αξιοπρέπειας, συμβάλλοντας παράλληλα στην ενδυνάμωση της Εθνικής Μνήμης και Εθνικής Ταυτότητας, σε μια εποχή που η παγκοσμιοποίηση επιδιώκει την ιστορική λήθη.
Με αφορμή την συμπλήρωση 108 χρόνων από ιστορική απελευθέρωση της πόλης της Φλώρινας και ευρύτερα της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας από τον Τουρκικό ζυγό, ο χωροταξικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Ιωάννης Κιοσές, εξέδωσε το παρακάτω μήνυμα:
«Οι ηρωικοί αγώνες των προγόνων μας παραμένουν επίκαιροι όσο ποτέ άλλοτε, καθώς αποτελούν αστείρευτη πηγή έμπνευσης και εθνικών διδαγμάτων, για να αντιμετωπίσουμε τις σύγχρονες προκλήσεις και παράλληλα να δώσουμε τους δικούς μας αγώνες για πρόοδο και ευημερία.
Φέτος λόγω της έξαρσης που παρουσιάζει η πανδημία στη χώρα μας, δεν διοργανώθηκαν οι αρμόζουσες εκδηλώσεις στην Π.Ε. Φλώρινας, προκειμένου να τιμηθεί μια από τις καθοριστικότερες στιγμές της νεότερης Ιστορίας μας.
Ωστόσο, η εξέλιξη αυτή δεν μας εμποδίζει να σκεφτόμαστε μ’ αισθήματα βαθύτατου σεβασμού και ειλικρινούς ευγνωμοσύνης όλους εκείνους που με αυταπάρνηση και ηρωισμό απελευθέρωσαν τη Φλώρινα και τη Μακεδονία από τον Τουρκικό ζυγό.
108 Χρόνια ελευθερίας. Χρόνια πολλά Φλώρινα. Χρόνια πολλά συμπατριώτισσες-συμπατριώτες μου».

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Δήμος Κοζάνης: Λειτουργία λαϊκής αγοράς στο «Νιάημερο» κάθε Σάββατο παράλληλα με τη λαϊκή της Αριστοτέλους – Πίνακας συμμετεχόντων

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Η λαϊκή αγορά Αριστοτέλους Κοζάνης, αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες αγορές της χώρας, η οποία τίθεται ξανά σε ...