Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Μήνυμα ζωής έστειλε η φλόγα της 14ης Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών από την Πτολεμαΐδα

Μήνυμα ζωής έστειλε η φλόγα της 14ης Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών από την Πτολεμαΐδα

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


 

Ενθαρρυντική ήταν η συμμετοχή παιδιών και δρομέων διαφόρων φορέων της Εορδαίας που πήραν μέρος στη 14η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Eθελοντών Aιμοδοτών που διοργάνωσαν το Σάββατο 17 Σεπτέμβρη στην Πτολεμαΐδα ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών – Αιμοπεταλιοδοτών “Σταγόνα Ελπίδας” και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ).

img_9466

Οι λαμπαδηδοδρόμοι έτρεξαν στο «μονοπάτι της ζωής» από δύο διάφορες αφετηρίες της πόλης και συναντήθηκαν  στην Κεντρική Πλατεία της Πτολεμαΐδας όπου και άναψαν τη φλόγα της 14ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας εθελοντών αιμοδοτών.

1-lazaridou-dora_-gram-stagona-elpidas

Σκοπός της εκδήλωσης αυτής είναι η προώθηση και διάδοση της τακτικής εθελοντικής αιμοδοσίας, της προσφοράς αιμοπεταλίων και δωρεάς μυελού των οστών και βλαστοκυττάρων, ανέφερε στην ομιλία της η γραμματέας του συλλόγου «Σταγόνα Ελπίδας» Δώρα Λαζαρίδου. Είναι μια εκστρατεία ελπίδας, πρόσθεσε κι επισήμανε ότι εθελοντισμός είναι να δίνει χωρίς να περιμένεις αντάλλαγμα και το σημαντικό είναι ότι τις περισσότερες φορές ο δότης δεν γνωρίζει τον λήπτη, ενώ ευχαρίστησε τέλος όλα τα παιδιά που πήραν μέρος στη λαμπαδηδρομία και όλους της φορείς που στήριξαν τη συγκεκριμένη δράση.

Κάλεσμα για ανάπτυξη της εθελοντικής αιμοδοσίας έστειλαν στο χαιρετισμό τους ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Εορδαίας Απόστολος Καΐδης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Εορδαίας Γιώργος Αράπης και ο εκπρόσωπος του αιμοδοτικού τμήματος του Μποδοσάκειου νοσοκομείου Πτολεμαΐδας πατήρ Αθανάσιος Καμπούρης, τονίζοντας ότι η χώρα μας ιδιαίτερα το καλοκαίρι έχει μεγάλη ανάγκη από αίμα λόγω των τροχαίων ατυχημάτων γι’ αυτό και αναγκάζεται να εισάγει αίμα.

2-kaidis3-arapis-giorg_-proedros-karkinopathon-eordeas4-kampouris-athanas

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης διανεμήθηκε ένα χρήσιμο ενημερωτικό τρίπτυχο της “Σταγόνας Ελπίδας” με πληροφορίες για την αιμοδοσία και τη δωρεά αιμοπεταλίων και βλαστοκυττάρων.

img_9469 img_9474 img_9501img_9493

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη