Αρχική > Slider > Μηδενική αύξηση δημοτικών τελών στο Δήμο Εορδαίας για το 2017

Μηδενική αύξηση δημοτικών τελών στο Δήμο Εορδαίας για το 2017

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

Την απόφαση να μην γίνει καμία αύξηση στα δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού για το έτος 2017, έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας στη συνεδρίασή του το βράδυ της Παρασκευής 18 Νοεμβρίου.

zamanidis-s

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης, η πρόταση της δημοτικής αρχής για τον καθορισμό των τελών καθαριότητας και φωτισμού είναι να μην γίνει καμία αύξηση των δημοτικών τελών για το έτος 2017, παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι δήμοι και παρότι αυξάνεται, υπερδιπλασιάζεται το κονδύλι που δίνει ο Δήμος Εορδαίας στη ΔΙΑΔΥΜΑ για τη διαχείριση των απορριμμάτων λόγω του ΣΔΙΤ.

tsipras-dimitris

Στο θέμα αύξησης του κονδυλίου προς τη ΔΙΑΔΥΜΑ αναφέρθηκε και ο εισηγητής του θέματος, ο διευθυντής Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Εορδαίας Δημήτρης Τσίπρας. Μιλώντας μάλιστα στο «e-ptolemeos.gr» ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι αυξάνονται τα χρήματα που πρέπει να καταβάλλει πλέον ο δήμος Εορδαίας στη ΔΙΑΔΥΜΑ και πως «αυτό έχει να κάνει με μια απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΙΑΔΥΜΑ, η οποία ορίζει ότι ο Δήμος Εορδαίας θα πρέπει να καταβάλλει για το έτος 2017 στη ΔΙΑΔΥΜΑ ποσό ύψους 1.110.063 ευρώ. Καθώς, για τη διαχείριση των απορριμμάτων του Α΄ εξαμήνου η τιμή διαχείρισης των απορριμμάτων από τη ΔΙΑΔΥΜΑ ανά τόνο είναι 29 ευρώ, ενώ με τη δημιουργία του ΣΔΙΤ η τιμή ανά τόνο ανέρχεται πλέον σε  68,55 ευρώ ανά τόνο.»

Θέμα μείωσης των δημοτικών τελών έθεσε η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας, Αντωνία Χόλμπα, με το σκεπτικό ότι έχουν μειωθεί τα τελευταία χρόνια οι μισθοί των πολιτών.

Σημειώνεται ότι στα ίδια επίπεδα είχαν παραμείνει τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού στο Δήμο Εορδαίας και για το 2016, ενώ τον Νοέμβριο του 2016 το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας είχε θεσμοθετήσει και μειωμένο τιμολόγιο ανταποδοτικών τελών της τάξης του 30% για τα άτομα με αναπηρία και τις πολύτεκνες οικογένειες.

img_0733

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη