Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Μια Κυριακή στο Μουσείο για τα παιδιά του Βαρβούτειου Δημοτικού  Ωδείου και της Φιλαρμονικής Εορδαίας

Μια Κυριακή στο Μουσείο για τα παιδιά του Βαρβούτειου Δημοτικού  Ωδείου και της Φιλαρμονικής Εορδαίας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Με μεγάλη συμμετοχή κι ενθουσιασμό ολοκληρώθηκαν τα «τέσσερα μικρά βήματα στον πολιτισμό»,  στο Παλαιοντολογικό Μουσείο όπου συναντήθηκαν τα παιδιά του Βαρβούτειου Δημοτικού  Ωδείου και της Φιλαρμονικής Εορδαίας για να απολαύσουν ένα μαγευτικό ταξίδι στο χρόνο και στο λόγο που τους επιφύλαξαν τα παιδιά της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πτολεμαΐδας.

Οι μικροί περιηγητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν μ’ ένα μοναδικό τρόπο από την αρχαιολόγο Μαρία Τσαλικίδου, περπατώντας σαν σε παραμύθι δίπλα στα εκθέματα του Παλαιοντολογικού Μουσείου, να συνδέσουν και να συνδεθούν με τον τόπο τους μέσα από εικόνες και αφηγήσεις. Στη συνέχεια εργάστηκαν σε έναν κύκλο βιωματικό μουσειακής εκπαίδευσης που οργάνωσε η Δ.Β.Π. με κατασκευές τυπωμάτων και απολιθωμάτων φυτών και ζώων ενώ έπαιξαν παιχνίδια με προϊστορικά ζώα κι αποτύπωσαν εικόνες και εντυπώσεις.

Την όμορφη κι εποικοδομητική Κυριακή στο Μουσείο έκλεισε η Εφηβική Αναγνωστική Ομάδα της Δ.Β.Π., η οποία χάρισε στο κοινό της,  μία όμορφη και συγκινητική αφήγηση ενός εξαιρετικού βιβλίου, του Χρήστου  Μπουλώτη, «Το άγαλμα που κρύωνε».  Την ιστορία ζωντάνεψαν με τις φωνές τους, η Φιλένια, η Χρυσάνθη και η Αφροδίτη. Ο λόγος τους, είχε τη δύναμη να ζεστάνει το μικρό προσφυγάκι που έπαψε να κρυώνει γιατί επιτέλους άκουγε μετά από καιρό  τη γλώσσα της πατρίδας του.

Ο 1ος Πολιτιστικός περίπατος στην πόλη λοιπόν, αποτέλεσε για όλους, ένα δημιουργικό πείραμα σύνθεσης  ανθρώπων και δομών, που συντάχθηκαν στην από κοινού προσπάθεια διάνοιξης, νέων δρόμων επικοινωνίας κι αλληλεπίδρασης των τεχνών.

Την ευθύνη της  διοργάνωσης είχαν οι Σύλλογοι Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων των Πολιτιστικών Δομών του Δήμου Εορδαίας και την αιγίδα το Ν.Π.Δ.Δ., ΚΟΙ.Π.ΠΑ.Π. Εκπρόσωποι όλων των Συλλόγων και του φορέα ήταν παρόντες σ’ όλη τη διαδρομή προσφέροντας τα μέγιστα.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team