Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Στήλες > Γαστρονομία και διατροφή > Μια ακόμη πετυχημένη συνταγή της Αρετής Παπαδοπούλου, ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΡΕΒΙΘΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ επιλέχθηκε και δημοσιεύθηκε στο site του Άκη Πετρετζίκη!

Μια ακόμη πετυχημένη συνταγή της Αρετής Παπαδοπούλου, ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΡΕΒΙΘΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ επιλέχθηκε και δημοσιεύθηκε στο site του Άκη Πετρετζίκη!

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email




subscribe!





Μία ακόμη μεγάλη επιτυχία της συνεργάτιδας του «e-ptolemeos.gr» Αρετής Παπαδοπούλου!!! Η συνταγή ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΡΕΒΙΘΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ  που πρωτοδημοσιεύθηκε στη στήλη «ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ» του e-ptolemeos.gr δημοσιεύθηκε στο site του δημοφιλούς Έλληνα σεφ Άκη Πετρετζίκη

Εξαιρετική συνταγή για χοιρινό κρέας με ρεβίθια και χωριάτικο λουκάνικο.

Ένα νόστιμο χειμωνιάτικο πιάτο, με τέλεια γεύση και μυρωδιά, που θα σας ενθουσιάσει. Απολαύστε το ζεστό, συνοδεύστε το και με ένα ποτηράκι τσίπουρο και θα το καταευχαριστηθείτε! Δείτε εδώ την συνταγή όπως δημοσιεύθηκε στο site https://akispetretzikis.com/categories/kreas/choirino-me-revithia-kai-chwriatiko-loykaniko του Άκη!

 

Υλικά

  • 500 γρ. χοιρινό από λαιμό σε μερίδες
  • 2 χωριάτικα λουκάνικα
  • 300 γρ. ρεβίθια
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • Σάλτσα ντομάτας
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 1 κύβο για όσπρια
  • 2 καρότα
  • ½ κουτ. γλυκού κύμινο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • Ρίγανη
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση :

  • Ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας κόψει χοιρινό λαιμού σε μερίδες.
  • Βάζουμε τα ρεβίθια από το βράδυ σε νερό να φουσκώσουν.

 

  • Την επόμενη ημέρα τα βάζουμε στην χύτρα με 4-5 ποτήρια νερό. Τα αφήνουμε 5-6 λεπτά να βράσουν και αφαιρούμε τους αφρούς. Τα σουρώνουμε και τα βράζουμε σε χύτρα 30 λεπτά.
  • Πλένουμε το κρέας, το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Σε μία φαρδιά κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρέας και το λουκάνικο κομμένο σε κομμάτια στο ελαιόλαδο 5 λεπτά από όλες τις πλευρές να πάρουν ωραίο χρώμα, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο και σοτάρουμε για λίγα λεπτά.
  • Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε την ντομάτα, ζάχαρη, το κύμινο, την ρίγανη, αλάτι-πιπέρι, τα δαφνόφυλλα, τα καρότα κομμένα σε ροδέλες, ζεστό νερό και το αφήνουμε να σιγοβράσουμε για μία ώρα περίπου.
  • Περίπου ένα τέταρτο της ώρας πριν κλείσουμε το κρέας, χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς, προσθέτουμε τα ρεβίθια, τα οποία τα βράσαμε στην χύτρα και τον κύβο και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν μαζί. Πιθανόν να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ζεστό νερό.
  • Μόλις δέσει η σάλτσα το φαγητό μας είναι έτοιμο. Γίνεται εξίσου νόστιμο και λιγότερο «βαρύ» φαγητό μόνο με κρέας. Σε αυτήν την περίπτωση χρησιμοποιήστε 800 γρ. χοιρινό.

 

 

 

 

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Κορωνοϊός: Πως κατανέμονται τα κρούσματα της Πέμπτης 25 Φεβρουαρίου στην Δυτική Μακεδονία- 11 στην Π.Ε. Κοζάνης (3 Δήμο Κοζάνης και 8 Δήμο Εορδαίας)- Η αναλυτική αναφορά της Π.Ε. Κοζάνης

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Η Συντονιστική Επιτροπή Ενημέρωσης της Π.Ε. Κοζάνης για την πανδημία COVID-19, στα πλαίσια της ενημέρωσης των πολιτών αναφέρει ...