Αρχική > Uncategorized > Μετά τον Λιγνίτη: Οι Αρχιτέκτονες που Ονειρεύτηκαν την Πτολεμαΐδα Χωρίς τη ΔΕΗ

Μετά τον Λιγνίτη: Οι Αρχιτέκτονες που Ονειρεύτηκαν την Πτολεμαΐδα Χωρίς τη ΔΕΗ

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Μιλήσαμε με τους νικητές του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την ανάπλαση και επανάχρηση 1.800 στρεμάτων πρώην περιοχών λιγνίτη στην Πτολεμαΐδα.

«Εδώ ας σταθώ. Κι ας δω κ᾽ εγώ την φύσιν λίγο». Ο Καβάφης θα μπορούσε να σώσει την κατάσταση· δηλαδή να εισάγει τον αμύητο στο αχανές της έκτασης των ορυχείων της ΔΕΗ στη Δυτική Μακεδονία, που καταπίνουν χωριά και δρόμους και μέσα στα οποία οι άνθρωποι μοιάζουν με μικρά στίγματα. Αρχιτεκτονικά γραφεία από όλη την Ελλάδα κλήθηκαν να καταθέσουν προτάσεις για την ανάπλαση και επανάχρηση των παλιών, εξαντλημένων πια από κοιτάσματα, λιγνιτωρυχείων. Ο διαγωνισμός για την αναγέννηση της μεγαλύτερης «μαύρης τρύπας» στην Ελλάδα εστιάζει σε μια έκταση 1.800 στρεμμάτων, μεταξύ Καρυοχωρίου και Αγίου Χριστοφόρου Εορδαίας, στο βορειοδυτικό άκρο της εξορυκτικής έκτασης της Πτολεμαΐδας. Κατατέθηκαν συνολικά 363 φάκελοι-μελέτες, εκ των οποίων οι 56 προκρίθηκαν στην τελική φάση, ώστε να αναδειχθούν οι νικητές, που παρουσιάζει αναλυτικά το VICE.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Κοτζιάς εναντίον όλων για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Μέσα σε λίγες μόνον ώρες, ο Νίκος Κοτζιάς έστειλε διπλό μήνυμα τόσο εντός όσο και εκτός των τειχών. Ο ...