Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Μειωμένη κατά 90% η κίνηση στα Υπεραστικά ΚΤΕΛ Κοζάνης – Ποια δρομολόγια εκτελούνται

Μειωμένη κατά 90% η κίνηση στα Υπεραστικά ΚΤΕΛ Κοζάνης – Ποια δρομολόγια εκτελούνται

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


– 4 φορές την ημέρα λεωφορείο για Θεσσαλονίκη από Πτολεμαΐδα & Κοζάνη – Μια φορά την εβδομάδα λεωφορείο για Αθήνα

Βουτιά έχει σημειώσει τις τελευταίες ημέρες η κίνηση στα υπεραστικά ΚΤΕΛ του Νομού Κοζάνης, με τα δρομολόγια να έχουν περικοπεί δραστικά, λόγω λιγοστής ζήτησης, ωστόσο όπως δηλώνει στον «Π» η διοίκηση του ΚΤΕΛ, δρομολόγια θα συνεχίσουν να γίνονται όταν το ζητάει ο κόσμος μιας και είναι σημαντικό να μην αποκοπεί η Δ. Μακεδονία και δη ο Νομός Κοζάνης από τους προορισμούς για τον κόσμο που πρέπει για τον όποιο λόγο να ταξιδέψει.

Ειδικότερα, η κίνηση έχει μειωθεί στο 90% στα ΚΤΕΛ, ενδεικτικό είναι πως τα δρομολόγια για τη Θεσσαλονίκη από είκοσι (20) την ημέρα έπεσαν στα τέσσερα (4). Όπως τονίζει μιλώντας στον «Π» ο αντιπρόεδρος των ΚΤΕΛ Υπεραστικών Ν. Κοζάνης Νικόλαος Λάμπρου, ξεκινούν τέσσερις φορές την ημέρα δρομολόγια από την Πτολεμαΐδα, καταλήγουν Κοζάνη, παίρνουν τον κόσμο από εκεί και πηγαίνουν Θεσσαλονίκη.

Η Πτολεμαΐδα θα πρέπει να σημειωθεί πως είχε προ κορωνοϊού ξεχωριστά δρομολόγια για Θεσσαλονίκη, όπως και η Κοζάνη. Τώρα, ξεκινάει το λεωφορείο με τρία με τέσσερα (3-4) άτομα από Πτολεμαΐδα, παίρνει και άλλα δέκα (10) άτομα κατά προσέγγιση από Κοζάνη και γίνεται το δρομολόγιο προς Θεσσαλονίκη.

Αναλόγως, εκτελούνται τα δρομολόγια και από Θεσσαλονίκη προς Κοζάνη και Πτολεμαΐδα.

Σε ό,τι αφορά την Αθήνα, η ζήτηση ήταν πολύ μειωμένη, ως αποτέλεσμα να έχει μια εβδομάδα να γίνει δρομολόγιο. Ωστόσο τα ΚΤΕΛ Ν. Κοζάνης αποφάσισαν να κάνουν ένα δρομολόγιο αύριο Πέμπτη (19 Μαρτίου), με ώρα έναρξης από Πτολεμαΐδα στις 15.00 και από Κοζάνη στις 16.00. Το λεωφορείο θα επιστρέψει στην περιοχή την επόμενη ημέρα.

Μάλιστα σε ό,τι αφορά την Αθήνα τα ΚΤΕΛ αποφάσισαν να κάνουν ένα δρομολόγιο την εβδομάδα, με δεδομένη τη ζήτηση του κόσμου αυτή τη στιγμή. Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά από επικοινωνία του ΚΤΕΛ και με αρμόδιους φορείς, με σκοπό να μην αποκοπεί η σύνδεση του Νομού και της Δ. Μακεδονίας, τονίζει ο κ. Λάμπρου, προσθέτοντας ότι στόχος των ΚΤΕΛ είναι να βοηθήσει και όχι να βγάλει κέρδος.

Σε ό,τι αφορά άλλα δρομολόγια, το λεωφορείο για Γιάννενα φεύγει κανονικά από την Κοζάνη, ωστόσο σήμερα Τετάρτη έφυγε άδειο, ενώ κανονικά εξυπηρετείται και το δρομολόγιο Άρτα – Πρέβεζα, που διέρχεται μια φορά την ημέρα το πρωί από την Κοζάνη (αφορά τη Γραμμή Θεσσαλονίκη – Άρτα – Πρέβεζα).

Επίσης, θα πρέπει να σημειωθεί πως σε όλα τα λεωφορεία γίνεται απολύμανση από πιστοποιημένη εταιρεία, με το κάθε όχημα να έχει και σχετική πιστοποίηση, ενώ ψεκασμός έγινε και στο χώρο των ΚΤΕΛ Υπεραστικών.

Ο κόσμος που χρειάζεται να ταξιδέψει, από την άλλη, αισθάνεται όπως είναι λογικό φοβισμένος, με κάποιους να κάνουν χρήση μασκών ή και γαντιών εντός των λεωφορείων.

Βάσω Σάφη

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Βάσω Σάφη