Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Μεγάλη κίνηση στο Τελωνείο Κρυσταλλοπηγής – Λόγω της επιστροφής Αλβανών μεταναστών

Μεγάλη κίνηση στο Τελωνείο Κρυσταλλοπηγής – Λόγω της επιστροφής Αλβανών μεταναστών

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

 

Ουρές σχηματίστηκαν την Δευτέρα του Πάσχα 17 Απριλίου στο Τελωνείο Κρυσταλλοπηγής, κατά την επιστροφή των Αλβανών οικονομικών μεταναστών που είχαν επισκεφτεί την πατρίδα τους, όπου πέρασαν τις γιορτές με τις οικογένειές τους.

Σύμφωνα με στοιχεία των τελωνειακών Αρχών, την Δευτέρα 17 Απριλίου εισήλθαν 6.500 άτομα και 1.800 αυτοκίνητα. Την ίδια ημέρα βγήκαν προς την Αλβανία 3.200 άτομα και 1.100 αυτοκίνητα. Την Τρίτη 18 Απριλίου ήταν επίσης μεγάλη η επιστροφή, χωρίς όμως να σχηματιστούν ουρές, αφού οι περισσότεροι είχαν επιστρέψει την προηγούμενη ημέρα. Αναμένεται μία κανονική ροή όσων επιστρέφουν τις επόμενες ημέρες, ενώ οι τελευταίοι πρόκειται να επιστρέψουν το Σαββατοκύριακο του Θωμά, οπότε η κίνηση θα είναι αυξημένη, αλλά σε λογικά επίπεδα και χωρίς προβλήματα.

Επίσης, φέτος δεν παρατηρήθηκαν οι συνήθεις ουρές κατά την έξοδο των εκδρομέων προς Αλβανία για το Πάσχα, καθώς, όπως υπογραμμίζει ο διευθυντής του Τελωνείου Κρυσταλλοπηγής, «η κίνηση επιμερίστηκε σε όλες τις ημέρες της μεγάλης Εβδομάδας». Σύμφωνα με τα στοιχεία που μας παρέθεσε, όλες τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας, βγήκαν προς την Αλβανία 22.300 άτομα και 5.400 αυτοκίνητα. Αυξημένη ήταν η κίνηση και από Αλβανία προς Ελλάδα, αφού το ίδιο χρονικό διάστημα, εισήλθαν 19.000 άτομα και 4.400 αυτοκίνητα.

Πάντως, η πασχαλινή κίνηση ήταν διαχειρίσιμη από τις τελωνειακές Αρχές, καθώς υπήρξε αυξημένη ετοιμότητα. Το σύνολο του προσωπικού βρισκόταν επί ποδός, αφού ανακλήθηκαν τα ρεπό και οι άδειες, για την ομαλή διακίνηση των χιλιάδων ταξιδιωτών. Σ’ αυτό συνέβαλε και το γεγονός ότι η κίνηση δεν «έπεσε» μαζεμένη, αλλά ήταν επιμερισμένη περίπου ισόποσα όλη την Μ. Εβδομάδα, εξαιρουμένων της Μ. Παρασκευής και του Μ. Σαββάτου, καθώς και η εμπειρία που απόκτησαν οι τελωνειακοί υπάλληλοι από αντίστοιχες εξόδους δεκάδων ετών, δηλαδή από τότε που άρχισε το κύμα Αλβανών οικονομικών μεταναστών προς την Ελλάδα.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας