Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Με τρία νέα μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας εξοπλίστηκε το Ακτινολογικό τμήμα του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης

Με τρία νέα μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας εξοπλίστηκε το Ακτινολογικό τμήμα του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Με τρία μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας και υψηλών ιατρικών απαιτήσεων εξοπλίζεται το Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης και συγκεκριμένα το Ακτινολογικό τμήμα.

Ήδη έχει γίνει η εγκατάσταση του αξονικού τομογράφου και του ψηφιακού μαστογράφου, ενώ τις επόμενες 15 ημέρες θα τοποθετηθεί και ο υπερηχοτομογράφος, ολοκληρώνοντας έτσι μια διαδικασία η οποία ξεκίνησε πριν από περίπου 2 χρόνια.

Τα μηχανήματα θα τεθούν σε λειτουργία μετά την εκπαίδευση του προσωπικού και τον απαραίτητο έλεγχο των ειδικών για τα μέτρα ακτινοπροστασίας, ενώ όπως ενημέρωσε σήμερα ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Γιώργος Χιωτίδης, ήδη ο ψηφιακός μαστογράφος εντόπισε 2 περιστατικά καρκίνου τα οποία και θα χειρουργηθούν, κάτι που ο παλιός αναλογικός μαστογράφος δεν θα μπορούσε να εντοπίσει. Η χρηματοδότηση των τριών μηχανημάτων άγγιξε τα 812.000 ευρώ, χρήματα τα οποία αντλήθηκαν από τον συμβιβασμό siemens- ελληνικού δημοσίου και περίπου 23εκ. ευρώ κατευθύνθηκαν στα νοσοκομεία όλης της χώρας.

Ο κ. Χιωτίδης ανέφερε επίσης πως ακόμα 310.000 ευρώ από την ίδια χρηματοδότηση συνέβαλαν στην αντικατάσταση μηχανημάτων στη μονάδα τεχνητού νεφρού στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. Στην όλη προσπάθεια συνέβαλαν η νυν και η πρώην περιφερειακή αρχή με την απόφαση και την έγκριση της χρηματοδότησης για τα μέτρα ακτινοπροστασίας και διαμόρφωσης του χώρου όπου θα λειτουργούν τα νέα μηχανήματα.

Μία από τις σημαντικές παραμέτρους, είναι και η εξοικονόμηση πόρων από τη συντήρηση του νέου εξοπλισμού ο οποίος έχει εγγύηση 7 ετών και θα κοστίζει πολύ λιγότερα χρήματα απ’ ότι παλαιότερα. Έτσι μετά το πέρας των 7 ετών για τον αξονικό τομογράφο θα απαιτούνται ετησίως 18000 ευρώ(έναντι 50.000 παλαιότερα), ενώ για τον μαστογράφο 13.000 ευρώ(έναντι 48.000).

Για τον υπερηχοτομογράφο η εγγύηση είναι στα 3 έτη. Τα συγχαρητήριά του στη διοίκηση έδωσε ο Διευθυντής του Ακτινολογικού, τονίζοντας πως η αντικατάσταση μηχανημάτων στην ώρα τους δεν είναι αυτονόητη για κανένα Νοσοκομείο.

 Ζήσης Πιτσιάβας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Ζήσης Πιτσιάβας