Αρχική > Ενέργεια > Με το βλέμμα στην επόμενη μέρα οι υπεργολάβοι της 5ης Μονάδας – «Απειλείται η ύπαρξη μας, αν δε στηριχθούμε από την Πολιτεία»

Με το βλέμμα στην επόμενη μέρα οι υπεργολάβοι της 5ης Μονάδας – «Απειλείται η ύπαρξη μας, αν δε στηριχθούμε από την Πολιτεία»

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Η επόμενη μέρα για τις τεχνικές εταιρίες διαγράφεται νεφελώδης. Η παύση εργασιών στην 5η Μονάδα και η ικανοποίηση του αιτήματος της τοπικής κοινωνίας να σταματήσουν οι εργασίες ώστε να μην κινδυνεύσουν οι εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους, έχει παράπλευρες συνέπειες.

Σύμφωνα με εκπροσώπους μεγάλων τεχνικών εταιριών, αν το Κράτος δεν στηρίξει την υπόσταση τους για αυτό το κρίσημο διάστημα που είναι σταματημένες, θα απειληθεί η ίδια τους η ύπαρξη. Τα λειτουργικά πάγια έξοδα πέραν του εργοταξίου είναι τεράστια για τις περισσότερες εξ αυτών, και υπάρχουν μεγάλου μεγέθους δαπάνες που οι επιχειρήσεις αυτές οφείλουν να εξοφλούν, ανεξαρτήτως αν η κατασκευή εξελίσσεται ή όχι.
Στους κύκλους των εργοληπτικών εταιριών, υπάρχει ένα έντονο αίσθημα ανασφάλειας για την επόμενη μέρα. Αν δηλαδή θα καταφέρουν να λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους μόλις τελειώσει όλη αυτή η κρίση με τον κορονοϊό, και μαζί με αυτές να διατηρήσουν και τις θέσεις εργασίας που συντηρούν. Το ζητούμενο, σύμφωνα με τα λεγόμενα ενός από τους εργολήπτες, είναι να υποστηρίξει η Πολιτεία τη λειτουργία τους μέχρι να τελειώσει αυτή η κρίση, λαμβάνοντας συγκεκριμένη δέσμη μέτρων.
Το τοπίο είναι ακόμα θολό, καθώς η Κυβέρνηση πέραν της ανακοίνωσης της παύσης των εργασιών, δεν έχει προαναγγείλει κάτι άλλο. Όμως, ανεξάρτητα από το αν αποζημιωθούν οι Εταιρίες από το Κράτος ή τη ΔΕΗ, συνεχίζει να υπάρχει το πρόβλημα με τις μεγάλες οφειλές της Επιχείρισης προς τις τεχνικές εταιρίες, κάτι που απειλεί σε κάθε περίπτωση τη ρευστότητα τους.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

 Διακοπή υδροδότησης για την αποκατάσταση βλάβης στην ευρύτερη περιοχή Αγ. Αθανασίου του Δήμου Κοζάνης σήμερα Παρασκευή 7 Μαΐου

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Η Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης πληροφορεί τους κατοίκους που διαμένουν και δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή Αγ. Αθανασίου του Δήμου Κοζάνης, ...