Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Εκδηλώσεις > Με επιτυχία η ημερίδα της Στέγης Ποντίων Αμυνταίου και Περιχώρων με θέμα Άθληση και Διατροφή

Με επιτυχία η ημερίδα της Στέγης Ποντίων Αμυνταίου και Περιχώρων με θέμα Άθληση και Διατροφή

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email


Δάλλας


Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησαν γονείς και παιδιά την ημερίδα που διοργάνωσε η ¨Στέγη Ποντίων Αμυνταίου και Περιχώρων¨, με θέμα ¨Άθληση και Διατροφή¨, το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020, στην κεντρική αίθουσα του συλλόγου.

Εισηγητές της εκδήλωσης ήταν η κλινική διαιτολόγος, διατροφολόγος, κ. Ιωάννα Καλυβά και ο ειδικός καρδιολόγος, κ. Γιαννακός Ανδρέας.

Η εκδήλωση άνοιξε με την κ. Ιωάννα Καλυβά, η οποία αναφέρθηκε στους παράγοντες που επηρεάζουν τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών, αλλά και στη σημασία μιας ισορροπημένης διατροφής, προκειμένου το παιδί να μπορέσει να μεγιστοποιήσει τις αθλητικές του επιδόσεις. Τόνισε ότι είναι απαραίτητο τα γεύματα να είναι ελαφρά, μικρά και συχνά και επισήμανε την υψηλή διατροφική αξία του πρωινού. Τέλος προέτρεψε τους γονείς να αποτελέσουν πρότυπα ισορροπημένης διατροφής και άσκησης για τα παιδιά τους, προκειμένου να απολαύσουν μια ποιοτική ζωή.

Ακολούθησε η εισήγηση του κ. Ανδρέα Γιαννακού, ο οποίος αρχικά παρουσίασε στα είδη άσκησης και την ευεργετική τους επίδραση στη σωματική ευρωστία και την πνευματική ευεξία. Έκανε ειδική μνεία στα αίτια που προκαλούν αιφνίδιο καρδιακό θάνατο στους αθλητές, με κυριότερα την υπερτροφική καρδιοπάθεια και την κληρονομικότητα, ωστόσο ήταν καθησυχαστικός, καθώς υπογράμμισε οτι τέτοια φαινόμενα μπορούν να αποφευχθούν, μέσα από τον προληπτικό ιατρικό έλεγχο και την τοποθέτηση απινιδωτών στους αθλητικούς χώρους.

Το κοινό συμμετείχε ενεργά με ερωτήσεις και σχόλια που συνέβαλαν σε μια παραγωγική συζήτηση. Κατά κοινή ομολογία τα συμπεράσματα που προέκυψαν από την ενδιαφέρουσα και διαφωτιστική ημερίδα, ήταν πολλά και χρήσιμα, στην κατάκτηση του στόχου για μια ισορροπημένη ζωή.

Στο κλείσιμο της εκδήλωσης, ο πρόεδρος του συλλόγου, κ. Δημήτριος Μιχαηλίδης και ο Αντιπρόεδρος κ. Ιωάννης Γοπουρίδης, ευχαρίστησαν τους δύο επιστήμονες για την εμπεριστατωμένη ενημέρωση, καθώς και όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα τους.

 

 

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Εκδηλώσεις Μνήμης για τη Μικρασιατική Καταστροφή στην Πόλη της Φλώρινας

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Εκδηλώσεις μνήμης για τα 99 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή πραγματοποιήθηκαν στην πόλη της Φλώρινας, το πρωί της ...