Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Αγροτικά > Με επιτυχία η ημερίδα που διοργάνωσε η Ένωση Φυλής Φλώρινας (προβάτων)

Με επιτυχία η ημερίδα που διοργάνωσε η Ένωση Φυλής Φλώρινας (προβάτων)

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Με ιδιαίτερη επιτυχία, σε μια κατάμεστη αίθουσα με άτομα που υπηρετούν την Γεωργία & Κτηνοτροφία, Πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, η ημερίδα που διοργάνωσε η Ένωση Φυλής Φλώρινας (προβάτων) με τίτλο: «Η Εκτροφή του προβάτου φυλής Φλώρινας ως μοχλός ανάπτυξης της κτηνοτροφίας στην Δυτική Μακεδονία», στην αίθουσα Συνεδριάσεων της Π.Ε. Φλώρινας.

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε η Ανδρομάχη Νάστου – Γεωπόνος M.Sc, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Αντιδήμαρχος Δήμου Φλώρινας, Κωνσταντίνος Σακουλέβας και η Κοσμήτορας της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Αικατερίνη Μέλφου, αναγνώσθηκαν οι χαιρετισμοί του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Κου Μάκη Βορίδη, των δύο Γενικών Γραμματέων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων, κ. Γεώργιου Στρατάκου και κ. Κωνσταντίνου Μπαγινέτα, καθώς και του Βουλευτή Π.Ε Φλώρινας κ. Ιωάννη Αντωνιάδη.

Ακολούθησαν οι εισηγήσεις των ομιλητών.

Ο Βασίλειος Άμπας – Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης (Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας) μίλησε για «Το πρόβατο φυλής Φλώρινας ως γενετικός πόρος ανάπτυξης», ακολούθησε ο Δρ. Κωνσταντίνος Ζαραλής – Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας – Πρόεδρος της Ένωσης Φυλής Φλώρινας (Προβάτων)  με θέμα: «Η σημασία του προβάτου φυλής Φλώρινας για την σύγχρονη κτηνοτροφία», ενώ οι τοποθετήσεις ολοκληρώθηκαν με τον Δρ. Αριστοτέλη Λυμπερόπουλο – Καθηγητή Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας, που αναφέρθηκε στο θέμα με τίτλο: «Η τεχνητή σπερματέγχυση ως εργαλείο για την προστασία και βελτίωση τοπικών φυλών προβάτων».

Μετά την ολοκλήρωση των εισηγήσεων υπήρξε συζήτηση μεταξύ των παρευρισκόμενων και των ομιλητών. Οι ενδιαφερόμενοι κατέθεσαν τις ερωτήσεις και τους προβληματισμούς τους, ενώ οι αρμόδιοι έδωσαν τις απαντήσεις.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team