Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Με επιτυχία η 13η Εθελοντική Αιμοδοσία – Προωθεί την ιδέα του Εθελοντή Αιμοδότη η Θρακική Εστία Εορδαίας

Με επιτυχία η 13η Εθελοντική Αιμοδοσία – Προωθεί την ιδέα του Εθελοντή Αιμοδότη η Θρακική Εστία Εορδαίας

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

Η  Θρακική Εστία Εορδαίας στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της διοργάνωσε ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας σε συνεργασία με το τμήμα Αιμοδοσίας του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, στα γραφεία του Συλλόγου.

DSC02862

Πρόκειται για την 13η  εθελοντική Αιμοδοσία που πραγματοποιείται με επιτυχία, και με ικανοποιητική συμμετοχή τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Λιβέριος Πασχαλίδης ο οποίος αναφερόμενος στον στόχο της Διοίκησης επεσήμανε ότι είναι : ‘’η προώθηση της ιδέας του Εθελοντή Αιμοδότη και κυρίως στα νέα άτομα, καθώς το αίμα αποτελεί πηγή ζωής και είναι αναγκαίο να προσφέρεται από όλους».

Ο επιβλέπων  Ιατρός ήταν και αυτή τη φορά ο Καρδιολόγος Μιχάλης Αγατζιώτης, ο οποίος τόνισε την ανάγκη ευαισθητοποίησης, όσο περισσοτέρων ανθρώπων γίνεται για την εθελοντική Αιμοδοσία προσθέτοντας ότι τα οφέλη για τον αιμοδότη είναι πολλαπλά καθώς ανανεώνεται το αίμα του και του δίνεται η ευκαιρία να κάνει και έναν έλεγχο στην υγεία του.

Ο αξιόλογος επιστήμονας διευκρίνισε ότι αίμα μπορούν να δίνουν άτομα ηλικίας 18-65 ετών, για 4 φορές το χρόνο.

DSC02864

Την αιμοληψία έκανε, όπως πάντα άλλωστε, ο πατήρ Αθανάσιος Καμπούρης, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία του να είναι κανείς εθελοντής Αιμοδότης καλώντας τους πολίτες να πλαισιώνουν κάθε προσπάθεια Εθελοντικής Αιμοδοσίας.

Ικανοποιημένοι δήλωσαν και κάποιοι αιμοδότες για την πράξη τους και την προσφορά τους προς τον συνάνθρωπο τονίζοντας ότι «το αίμα δεν παράγεται, αλλά χαρίζεται».

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Κούλα Πουλασιχίδου