Αρχική > Ελλάδα > Μακρή: Με το ίδιο self test στα σχολεία και τα φροντιστήρια οι μαθητές της Γ’ Λυκείου -Χαμηλό το ποσοστό κρουσμάτων

Μακρή: Με το ίδιο self test στα σχολεία και τα φροντιστήρια οι μαθητές της Γ’ Λυκείου -Χαμηλό το ποσοστό κρουσμάτων

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Μέχρι αύριο, Τετάρτη, θα μπορούν να προμηθεύονται από τα φαρμακεία τα self tests των επόμενων ημερών, μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα μπορούν μέχρι και την Τετάρτη να πάρουν δυο self tests, ένα για την Πέμπτη και ένα για την προσεχή Δευτέρα.

Σε ό,τι αφορά τα φροντιστήρια που επαναλειτουργούν για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων -και για όσους δίνουν εξετάσεις ξένης γλώσσας- η κυρία Μακρή εξήγησε ότι οι μαθητές της Γ’ Λυκείου θα πηγαίνουν στο φροντιστήριο με αρνητικό self tests. «Με το ίδιο self test που θα έχουν στη τσάντα τους θα το δείχνουν και στο σχολείο και στο φροντιστήριο. Δεν χρειάζεται να το ξανακάνουν» προσέθεσε.

Χαμηλό το ποσοστό των κρουσμάτων στα σχολεία
Ερωτηθείσα για το τί έχουν δείξει μέχρι σήμερα τα self tests, η κυρία Μακρή τόνισε ότι τη συνολική και έγκυρη εικόνα θα τη δώσει ο ΕΟΔΥ, όμως παρατήρησε ότι στο σύνολο του 1,5 εκατ. μαθητών που επέστρεψαν στις τάξεις, το ποσοστό των 3.000 κρουσμάτων είναι ελάχιστο. «Και όταν άνοιξαν για δια ζώσης μαθήματα τα λύκεια, είχαμε 600 περιστατικά. Οι επιστήμονες είχαν πει ότι υπήρχε περιθώριο μόλυνσης έως και 8.500 πολιτών από αυτά τα κρούσματα. Με τα self tests προστατεύεται η εκπαιδευτική κοινότητα και γενικά η δημόσια υγεία. Οι θετικοί δεν συμμετέχουν στα μαθήματα» προσέθεσε η υφυπουργός.

Καταλήγοντας, η Ζέττα Μακρή επανέλαβε ότι σε περίπτωση που υπάρχουν κρούσματα στις μονάδες «υπάρχει σαφείς οδηγίες από τον ΕΟΔΥ. Ο διευθυντής, βάσει των οδηγιών, θα αποφασίσει αν θα κλείσει ένα τμήμα ή ολόκληρο το σχολείο».
Πηγή: iefimerida.gr 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Χατζηδάκης: Πήγε απροειδοποίητα στον ΕΦΚΑ Αγίας Παρασκευής, βρήκε λίγους υπαλλήλους και… χαρτοβασίλειο

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Την εμπειρία του από μία απροειδοποίητη επίσκεψη που έκανε το μεσημέρι της Παρασκευής σε γραφεία του ΕΦΚΑ, κατέγραψε ...