Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Mαγική μουσική βραδιά – H Χριστουγεννιάτικη συναυλία του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας

Mαγική μουσική βραδιά – H Χριστουγεννιάτικη συναυλία του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


 

Μάγεψαν κυριολεκτικά τα μουσικά και χορωδιακά σύνολα του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας και η Συμφωνική Ορχήστρα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στη χριστουγεννιάτικη συναυλία του Μουσικού Σχολείου που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο κατάμεστο- κυριολεκτικά αμφιθέατρο του σχολείου, αφού πολύς κόσμος αναγκάστηκε να παρακολουθήσει όρθιος τη συναυλία.

Το μουσικό πρόγραμμα της χριστουγεννιάτικης συναυλίας άνοιξε το Σύνολο κιθάρας με χριστουγεννιάτικη καρικατούρα, μια επεξεργασία του Χρόνη Κουτσουμπίδη αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κόσμου.

Θερμή υποδοχή επιφύλαξε το κοινό και στα παραδοσιακά σύνολα του Μουσικού Σχολείου που πήραν τη σκυτάλη και ερμήνευσαν το Χριστός Γεννάται Δοξάσατε και κάλαντα από την Ικαρία, την Χίο και τον Πόντο.

Ακολούθησαν τα χορωδιακά σύνολα του Μουσικού Σχολείου με την καθηγήτρια Ειρήνη Ντελέζιου στο πιάνο, που απέσπασαν επίσης πλούσιο χειροκρότημα, ενώ μαγικό φινάλε επιφύλαξε η Συμφωνική Ορχήστρα του ΑΠΘ και τα Ευρωπαϊκά σύνολα του Μουσικού Σχολείου, που υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Δημόπουλου καθήλωσαν το ακροατήριο.

Καλωσόρισμα στον κόσμο και στους εκπροσώπους του Δήμου Εορδαίας και της περιφερειακής διοίκησης που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση απηύθυνε ο διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας, Γιώργος Μαμάτσιος, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημαντική δουλειά που γίνεται σ’ αυτό το σχολείο. Ευχαρίστησε τους μαθητές και καθηγητές του σχολείου, καθώς και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου που στηρίζει ποικιλοτρόπως τις δράσεις και τις εκδηλώσεις του σχολείου, καθώς και τον κόσμο της Πτολεμαΐδας που δίνει μαζικό παρών σε όλες τις εκδηλώσεις και συναυλίες του Μουσικού Σχολείου επικροτώντας με τη στάση του το έργο που επιτελούν οι μαθητές και οι καθηγητές του.

Ο κ. Μαμάτσιος έκανε επίσης μνεία στη στήριξη των αποφοίτων του Μουσικού Σχολείου, οι οποίοι αν και είναι σήμερα οι περισσότεροι φοιτητές καταφέρνουν να κρατούν στενή επαφή με το σχολείο τους και να δίνουν το παρόν στις εκδηλώσεις του, ενώ απόφοιτος του σχολείου ανακοίνωσε ότι οι απόφοιτοι βρίσκονται σε διαδικασία ίδρυσης συλλόγου αποφοίτων και φίλων του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας για να βοηθήσουν το σχολείο στο έργο του.

23bIMG_6443IMG_6453 IMG_6447 IMG_6448 IMG_6460IMG_6471IMG_6454

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη